Cristel Waenink (links) en Angelien Rietberg tussen Tim Bader en Sanne Tenten van Kei-Fit. Foto: Henri Walterbos
Cristel Waenink (links) en Angelien Rietberg tussen Tim Bader en Sanne Tenten van Kei-Fit. Foto: Henri Walterbos Foto:

run 2 run start hardloop- en wandelactiviteiten

Droom komt uit van hardloop-vriendinnen

LICHTENVOORDE - Lopen is hun passie. Angelien Rietberg uit Vragender en Cristel Waenink uit Harreveld. De hardloopmaatjes zijn naast ervaren lopers gediplomeerd hardlooptrainer. Beiden willen hun kennis en enthousiasme op een laagdrempelige manier overbrengen op beginnende en recreatieve lopers en startten hun eigen loopclub; run 2 run, hardloop-, wandel- en extra core stability training.

Door Henri Walterbos

Hiermee is hun droom uitgekomen! "Plezier moet hierbij voorop staan, naast het feit dat lopen gezond is. Zo zijn wij ook begonnen," laat Cristel direct weten. "In een groep lopen is makkelijker dan alleen en ook nog eens hartstikke leuk, want je steunt en stimuleert elkaar. Ook de gezelligheid is belangrijk." Ook hierin zijn de dames gepokt en gemazeld als verbinders. De beide hardloopfanaten bieden een breed pakket aan, meegaand met de tijd en voorzien op behoeftes en vragen van lopers. "Het mooie van onze club is ook dat we wandelen aanbieden," laat Angelien weten. "Soms is een combinatie van wandelen en hardlopen ook heel erg goed, of de juiste opstap naar het hardlopen toe. Beginnende hardlopers zullen verbaasd zijn welke stappen ze al zetten in tien weken tijd."

Samenwerking Kei-Fit
Angelien en Cristel zijn blij met de samenwerking met Kei-Fit. "Kei-Fit wordt onze uitvalsbasis, waar we starten en eindigen, waar de lopers zich ook om kunnen kleden, douchen en na afloop een kopje koffie of iets anders kunnen drinken, nog even napraten," vertelt Cristel. Kei-Fit biedt de lopers echter nog meer dan alleen een uitvalsbasis. Een half uur voor aanvang van de looptraining kunnen de lopers deelnemen aan extra core stability training, een stukje rompstabiliteit. "Wij zijn blij met run 2 run," laat Tim Bader van Kei-Fit weten. "De dames zitten boordevol ideeën. Het is een mooie aanvulling op onze activiteiten, en andersom." "Een leuke wisselwerking," vindt ook Sanne Tenten van Kei-Fit. "We gaan graag samenwerkingen aan met verenigingen en kunnen met dat stukje rompstabilieitstraining een stukje toevoegen aan de lopers. We hebben er goede ervaringen mee met andere sporters." Angelien knikt. "De kracht zit in het midden van je lichaam. Bij deze extra training heb je als loper veel baat." De routes die de lopers tijdens trainingen afleggen liggen in het gebied rondom Lichtenvoorde.

Op zondag 8 juli organiseert run 2 run van 10.00 tot 12.00 uur een informatieve inloopmorgen bij Kei-Fit waarin de beide hardloopvriendinnen hun plannen presenteren in de hoop lopers te enthousiasmeren zich bij hun club aan te sluiten.

'Plezier moet voorop staan, naast het feit dat lopen gezond is'

Mogelijkheden
Hardlopen recreatief: Maandag en woensdag van 19.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Training wandelen: Dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur. De beginnersclinic, met hierin 10 lessen hardlopen vinden plaats op zaterdag van 09.30 tot 10.30 uur. Deze clinics zullen in maart en september aangeboden worden.

Voor meer info zie ook de advertentie elders in deze uitgave en stuur gerust een mail naar lc@run2run.info. Hier kunt u zich ook aanmelden als lid.


Junior-senior toernooi

HARREVELD - Jeugdleden van de tennisclubs uit Vragender, Beltrum, Zieuwent en Harreveld speelden op zondagmorgen 24 juni het junior-senior toernooi. Een mooie ochtend met allemaal winnaars. Vragender, Beltrum, Zieuwent en Harreveld winnen allemaal bij het junior-senior toernooi

Na een gezellig onderonsje met koffie en thee begonnen de jeugdleden aan de wedstrijden. Samen met hun vader of moeder tennisten ze dubbelwedstrijden in vier verschillende poules. Het waren spannende, maar vooral ook gezellige en sportieve wedstrijden. De jeugdleden genoten zichtbaar van het tennissen met de ouders. In de eerste poule werd tot de laatste minuut fanatiek gestreden. Uiteindelijk had Jelle Tankink net de meeste punten. Poule 2 en 3 kende ongeslagen winnaars. Hoezeer de tegenstanders ook hun best deden, Merle Hartjes en Tijn te Loeke wonnen alle wedstrijden. Ook in de laatste poule waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd. Een uitgebreide puntentelling bepaalde uiteindelijk dat Lynn Aagten won.

De prijzen gingen uiteindelijk naar alle vier plaatsen. Jelle Tankink uit Harreveld, Merle Hartjes uit Vragender, Tijn te Loeke uit Beltrum en Lynn Aagten uit Zieuwent gingen met hun ouders met de medailles naar huis.