Bezig zijn met klei is een creatieve en ontspannende bezigheid. Foto: PR
Bezig zijn met klei is een creatieve en ontspannende bezigheid. Foto: PR

Zomercursus Keramiek bij Kreatief in Vrije Tijd

LICHTENVOORDE - Altijd al willen werken met klei maar niet weten hoe je dat doet? Dan is dit je kans! Tijdens de zomercursus van Kreatief in Vrije Tijd (KVT) leer je in vijf lessen van 2,5 uur de basis van het werken met klei. De lessen zijn bij sociaal cultureel centrum Den Diek in de maanden september en oktober op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Speciaal voor beginners

Je maakt kennis met de volgende technieken: duimpotje maken, opbouwen met rolletjes, werken met drukmallen en het bewerken van plakken klei met diverse decoratie-technieken. In de laatste les gaan we de werkstukken afwerken en glazuren. Deze worden daarna voor je gebakken in een keramiekoven. De cursus is geschikt voor iedereen die nog geen of weinig ervaring heeft met het werken met klei.

Na deze introductiecursus kun je doorstromen naar een van de keramiek/klei groepen die door de KVT georganiseerd worden. Daar kun je zelf aan het werk onder begeleiding van deskundige docenten. Je maakt je eigen keuze in wat je wilt gaan maken. Er zitten beginners en gevorderden in de groepen, zodat men van elkaar kan leren en elkaar kan inspireren.

De kosten voor deze cursus van 5 lessen zijn 90,00 euro, inclusief klei, glazuur, gebruik gereedschap, de stook en koffie of thee. Data: 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober en 29 oktober. Opgeven via Ans Spanjaard, kvt.lichtenvoorde@gmail.com. De cursus gaat door bij minimaal zes deelnemers. Bij voldoende deelnemers ontvang je een bevestiging en nadere informatie. Opgave is mogelijk tot 1 augustus. Den Diek is gevestigd aan de Dijkstraat 30 en is rolstoeltoegankelijk.

Natuurlijk kun je ook zonder de introductie cursus lid worden van de vereniging KVT voor 155 euro per jaar (26 lessen in 2 periodes).


www.den-diek.nl