Succesvolle start van Achterhoek Waardepas in Ruurlo

RUURLO/LICHTENVOORDE - Op 1 februari is de Achterhoek Waardepas gelanceerd in Lichtenvoorde en op 1 juni in Ruurlo. Inmiddels zijn er al een kleine tienduizend unieke gebruikers en vele Achterhoekse winkels die gebruik maken van deze pas die in alle deelnemende winkels te gebruiken is.

De Achterhoek Waardepas is een spaarkaart of app voor meerdere spaarsystemen. De consument spaart met één spaarkaart of via de spaar-app bij alle aangesloten zaken maar kan de punten die bij ondernemer A zijn gespaard alleen inwisselen bij diezelfde ondernemer. In de app kan men exact bijhouden hoeveel punten zijn gespaard en wat men ervoor terug kan krijgen. Net als in Lichtenvoorde wordt er in Ruurlo enthousiast gereageerd op het systeem: "Stempelkaarten zijn niet echt meer van deze tijd. Nieuwe klanten liepen er niet warm meer voor. Ze hebben de portemonnee al vol genoeg met pasjes en jongeren geven er al helemaal niks om. Die hebben aan hun mobiel en bankpas genoeg. Daarom is de Achterhoek Waardepas ook zo handig. Punten sparen bij diverse winkels en dat allemaal op één pasje. Of heel modern, via de app", zo verklaart Rob Dolphijn. Om de pas te registeren moet men een e-mailadres invoeren. Sommige ouderen hebben dat niet altijd. Rob Dolphijn: "Die klanten wil je natuurlijk ook de mogelijkheid bieden om te sparen. Hen kunnen we invoeren met een telefoonnummer. De klant kan dan in de winkel zijn puntensaldo uit laten lezen en dat gaat uitstekend."
Op de app, de computer, in de winkel of maandelijks in de krant kan de klant alle acties van de deelnemende winkels inzien.


www.achterhoekwaardepas.nl


Tien jaar Junior Riding Experience

LICHTENVOORDE - Ooit begonnen op het motorcrosscircuit van de Zwarte Cross, viert de Junior Riding Experience deze zomer haar tienjarig bestaan tevens op de Zwarte Cross.

De Junior Riding Experience is ontstaan vanuit de pure passie van Bryan Zuidinga voor de off-road motorsport. Als rasechte Achterhoeker, opgegroeid naast het Lichtenvoordse motorcrosscircuit De Schans, zag Bryan met lede ogen aan hoe de motorcross steeds meer leegliep. In samenwerking met Yamaha Motors startte hij dit prachtige initiatief om kinderen de basisbeginselen van het off-road rijden bij te brengen.
Inmiddels is aan heel wat kinderen de kans geboden om ervaring op te doen: vorig jaar werd op de Zwarte Cross nog de gouden crossband aan de vijftienduizendste deelnemer uitgereikt in aanwezigheid van niemand minder dan festivaldirectrice Tante Rikie.