Franse gezelligheid bij 't Zwaantje. Foto: PR
Franse gezelligheid bij 't Zwaantje. Foto: PR Foto:

ZSOM-programma

LICHTENVOORDE - Iedere week wordt een programma uitgezonden in de Antoniushove. Deze uitzending is op vrijdag 6 juli en begint om 15.00 uur.

1. ZSOM Regiojournaal
Ook in 2018 wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen 2 weken uit de regio.


2. Brouwersnös: Werkzaamheden van Pasen tot en met Pinksteren
Met Pasen waren de flessen nog gevuld met lucht van zowel binnen als buiten de gracht! De glazen werden echter al gevuld met twee prachtige en lekkere biertjes. Op weg naar Pinksteren werd er veel werk verzet, het park werd aangeplant en de looppaden verhard. De aanvoerweg naar de brouwerij bestraat en het terras aangekleed. Met het mooie weer met Pinksteren was er veel belangstelling voor het restaurant met terras. Over enkele weken is de brouwerij te bezichtigen en kan men er excursies volgen! Al met al een mooie toeristische locatie erbij voor Grolle.

3. ZSOM Regiojournaal

4. Openluchtspel Borculo
In 2016 werd in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo op vijf avonden het openluchtspel "Ja zuster, nee zuster" opgevoerd. Wie heeft er nog nooit van gehoord deze populaire tv serie uit de jaren 60? Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek hebben dit jaar de stoute schoenen aangetrokken om een combinatie van de film en de musical om te toveren tot een openluchtspel. Vandaag het derde en laatste bedrijf.

Kijk ook op www.zsom.nl
Op onze website kunt u kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het weekjournaal.


Busreis KBO Oost Gelre

OOST GELRE - De busreis van KBO Oost Gelre gaat dit jaar op woensdag 11 juli naar de Meyer Werft in Papenbrug. Het vertrek is tegen 8.30 uur (aanwezig 8.15 uur) vanaf Restaurant Overkamp Vragender. Voor de deelnemers uit Lievelde is er geen eigen vertrekpunt in Lievelde.

De Meyer Werft in Papenburg is een van de grootste scheepswerven in Duitsland waar grote cruiseschepen worden gebouwd.
Gezien de reisafstand is ervoor gekozen de snelste route te rijden via de Duitse autobaan A31 naar Papenburg. Bij Schloss Dankern in Haren wordt er gestopt om te genieten van koffie met gebak. Vervolgens rijdt het gezelschap door naar het mooie plaatsje Papenburg om daar in Restaurant Mozart na een drankje een uitgebreide lunch te gaan gebruiken.
Na de lunch legt men het laatste stuk af naar Meyer Werft. Bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw kan men verwachten in het bezoekerscentrum: een unieke blik in de bouwdokhallen op schepen die de specialisten vande Meyer Werft bouwen. Uitstekend Nederlands opgeleide gidsen informeren bezoekers gedurende een twee uur durende rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht van schepen over de Ems naar de Noordzee.
Bij de Meyer Werft zijn, voor wie het traplopen te veel inspanning vergt, liften aanwezig.
Op de terugreis wordt bij Gaststaete Venhaus in Schüttorf onder het genot van een drankje nog een pauze gehouden om vervolgens af te reizen naar Restaurant Overkamp om daar te genieten van een drie gangen diner inclusief twee drankjes. Naar verwachting wordt de dag om 20.30 uur afgesloten.
Een fantastische busreis voor KBO leden uit de Gemeente Oost Gelre die vlot ter been zijn en niet opzien tegen een afstand.
Opgave bij Clemens Nales per telefoon 0625402674 of per e-mail: cgman1978@hotmail.com.


Franse avond bij hotel

't Zwaantje

LICHTENVOORDE - Genieten van onder andere Franse chansons als Milord, Mon manège à moi en Hymne à l'amour en een selectie uit de film Les Miseràbles. Het belooft zaterdag 7 juli een sfeervolle, zomerse avond te worden bij hotel 't Zwaantje te Lichtenvoorde. Vanaf 19.30 uur verzorgt Harmonie St. Caecilia haar zomerconcert in samenwerking met de Franse artiesten zangeres Malène Lamarque en accordeonist Michel Refutin (zie foto) en de Lichtenvoordse Xandra Storm met haar Franse draaiorgel Orgue de Barbarie. De toegang is gratis maar een vrije gift is natuurlijk altijd welkom.