Vlnr: Huub van Berkel, Jan Pluimers, Henk Teekman en Bram Quist. Foto: Bram Quist
Vlnr: Huub van Berkel, Jan Pluimers, Henk Teekman en Bram Quist. Foto: Bram Quist Foto:

Wijnmakersgilde 'De Achterhoek' huldigt leden

REGIO - Leden van het amateur wijnmakersgilde 'De Achterhoek' hebben weer goed gepresteerd tijdens de landelijke wijnkeuring in Oss. Op 26 mei werden in Oss de wijnen gekeurd van de bijna 1000 leden die aangesloten zijn bij de landelijke Federatie voor Amateur Wijn- en Biergilden (FAWBG).

Het wijnmakersgilde 'De Achterhoek' komt maandelijks bijeen in 't Kempken in Harreveld. Tijden de jaarlijkse barbecue in juni werden de prijswinnaars gehuldigd. Huub van Berkel uit Eibergen scoorde maar liefst 87 punten op een schaal van 100 met zijn droge rode wijn van de Regent-druif. Hij werd daarmee landelijk kampioen voor de droge rode wijnen. Henk Teekman uit Winterswijk scoorde met twee maal 78 punten en éénmaal 79 punten het hoogste landelijke gemiddelde. Hij werd op de hielen gezeten door Jan Pluimers uit Aalten, die met 73, 78 en 82 punten als tweede uit de bus kwam met een gemiddelde van bijna 78 punten.

Er was alle reden om deze leden tijdens de jaarlijkse barbecue-bijeenkomst van het gilde in het zonnetje te zetten. Voorzitter Bram Quist sprak de prijswinnaars onder toeziend oog van de leden toe en hing hen klinkende glazen om. Uiteraard werd er met zelfgemaakte wijnen een toast uitgebracht.

Tijdens de gildeavonden wordt er veel tijd besteedt aan uitwisseling van kennis en ervaring. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Voor belangstellenden wordt er in december weer een beginnerscursus gestart. Tijdens zes avonden worden dan de beginselen aangeleerd van het zelf wijn maken. Informatie over de cursus is te verkrijgen bij de secretaris via achterhoekwijngilde@gmail.com. www.wijnmakergildeachterhoek.jouwweb.nl