Gijs Eijsink (winnaar 2017) tussen wielrenner Jos van Emden en Peter Valen. Op de achtergrond van vlnr George Wieggers, Henri Weikamp en Henny Heutinck van de Tourdirectie. Foto: PR
Gijs Eijsink (winnaar 2017) tussen wielrenner Jos van Emden en Peter Valen. Op de achtergrond van vlnr George Wieggers, Henri Weikamp en Henny Heutinck van de Tourdirectie. Foto: PR Foto:

De Graafschap in Mariënvelde

MARIËNVELDE - Smullen voor voetballiefhebbers in de regio. Op dinsdag 31 juli om 19.00 uur speelt De Graafschap op volle sterkte een oefenwedstrijd tegen de Griekse eredivisionist Aris Thessaloniki. De Superboeren komen op volle sterkte, dus met alle nieuwe aankopen en gehuurde spelers. Inclusief uit de Achterhoek geliefde spelers Hidde Jurjus, Ted van de Pavert en Bart Straalman. Om 19.00 uur is de aftrap op het mooiste natuurgrasveld van de Achterhoek bij gastheer VVMariënveld.

Manager voetbalzaken Peter Hofstede is tevreden met de komst van Hidde Jurjus die op huurbasis terugkomt van PSV. "Met Hidde halen we een bekende en betrouwbare doelman met eredivisie-ervaring in huis. We zijn blij dat zijn komst afgerond is en weten wat zijn kwaliteiten zijn", aldus Hofstede. "Met de komst van Hidde hebben we de keepers voor komend seizoen rond. Hidde gaat met Agil Etemadi en Jordy Rondeel de strijd aan." Ook Jurjus is blij met zijn overstap naar Doetinchem. "Ik heb een heel goed gesprek met trainer Henk de Jong gehad. We gaan er samen alles aan doen om in de Eredivisie te blijven", zegt Jurjus. "De Graafschap is echt mijn club, ik heb er de jeugdopleiding doorlopen en twee seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Ik ben blij dat ik komend seizoen doelman bij De Graafschap ben." Lees ook Hidde's verhaal op pagina 5 in deze krant.

De Graafschap heeft met het contracteren van Ted van de Pavert een gewilde verdediger in huis gehaald. De 26-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent een tweejarig contract in Doetinchem. Van de Pavert doorliep de jeugdopleiding bij De Graafschap en maakte vanaf het seizoen 2010-2011 deel uit van de eerste selectie. Peter vertelt over Ted: "Met de komst van Ted halen we een lange en kopsterke centrale verdediger in huis die ook de nodige ervaring in de eredivisie heeft. Hij kent de club door en door en wij weten wat we aan Ted hebben. We zijn dan ook blij dat hij voor De Graafschap heeft gekozen, want er lagen meer kapers op de kust". Ted haakt in: "Het geeft een goed gevoel om weer terug te zijn. De Graafschap blijft altijd in je hart, dus de keuze was niet zo moeilijk. Zeker nu wij weer op het hoogste niveau uitkomen, kijk ik uit naar die unieke sfeer op De Vijverberg. Wij gaan samen alles geven om er een mooi seizoen van te maken".

Alle reden dus om eredivisionist De Graafschap zien spelen tegen het sterke Aris Thessaloniki. De velden van VVMariënvelde zijn gelegen aan de Waalderweg 7 te Mariënvelde. De kassa's zijn open vanaf 17.30 uur maar de kaarten gaan ook in de voorverkoop via de website en kassa van De Graafschap en bij de BMV in Mariënvelde. Parkeren is gratis maar gezien de verwachte drukte is het advies om zoveel mogelijk op de fiets te komen.


Oranje-gekte tijdens Tour de Mariënvelde

MARIËNVELDE - Geen oranjegekleurde straten en voetbalpooltjes tijdens de huidige wereldkampioenschappen voetbal. Door de afwezigheid van ons nationale team ontbreekt het de sportliefhebbers vooral aan emoties. Maar de organisatie van de Tour de Mariënvelde, het traditionele spel rond de Tour de France, verwacht de komende drie weken een flinke opleving van de Oranje-gekte door de prestaties van Nederlandse coureurs in Frankrijk.

"We hebben op het ogenblik een hele goede generatie wielrenners, die in alle etappes kansrijk is. Zowel in de massasprints, met Groenewegen, als in de tijdritten en bergetappes. En nu Tom Dumoulin heeft besloten om mee te doen, hebben we zelfs een kanshebber op de eindzege in de Tour. Kan het mooier?", vraagt Henri Weikamp zich af. Weikamp, die samen met Henny Heutinck, George Wieggers en Peter Valen de Tour de Mariënvelde al vanaf 1984 vanuit het kerkdorp organiseert, hoopt dan ook op een grote deelname aan het spel. "Normaal gesproken hebben we altijd een dip in de deelname in de jaren van de grote voetbaltoernooien. Dan trekt en krijgt dat alle aandacht. Maar dat kan nu wel eens anders zijn". Volgens de organisatie is het volgen van de Tour de France nog veel leuker als er naast het volgen van de Nederlandse wielrenners ook nog eigen belang een rol speelt. "In ons spel stellen de deelnemers een eigen ploeg uit het peloton in Frankrijk samen, die voor je punten gaan scoren. Zo kan dus ook een zege voor een Colombiaan veel plezier brengen", vertelt Henny Heutinck. "En nu we het leedvermaak over het uitschakelen van Die Mannschaft al hebben gehad, wordt het tijd voor leedvermaak over de slechte score van je collega's, vrienden of familieleden in de Tour de Mariënvelde", grijnst Valen.

Deelname
De inschrijving voor de 35ste Tour de Mariënvelde, waarbij de deelnemers 22 renners opgeven, die in de Tour de France van start gaan, kan plaatsvinden vanaf vrijdagavond 6 juli tot zondagochtend 8 juli 11.00 uur (de eerste etappe telt niet mee in het spel, red.). Bij voorkeur via internet, waarop dagelijks ook de standen bijgewerkt worden. De webpagina, die hiervoor bezocht dient te worden is www.tourdemarienvelde.nl. Maar deelnemers kunnen zich ook op de traditionele manier aanmelden. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij diverse sponsors waaronder tankstation Texaco Molendijk en sportzaak Han ter Woerds in Lichtenvoorde, rijwielzaak Goossens in Groenlo en Paul Knippenborg Fietsen en het Sourcy Center in Zieuwent. En natuurlijk Tourcafé Heutinck in Mariënvelde.


75 teams treden aan bij Beachvolleybal

MARIËNVELDE - Maar liefst 75 teams treden aankomend weekend aan bij het 22ste beachvolleybaltoernooi rond de kerk in Mariënvelde. Volleybalvereniging Marvo '76 gaat weer een sportief en gezellig weekeinde tegemoet. Het gehele evenement is vrij toegankelijk voor publiek.

Speelschema: vrijdag 6 juli 18.00-22.00 uur, 2x2; zaterdag 7 juli 09:00-17:00 uur, jeugd B/C/D in de morgen en Beach Cup (Nevobo-competitiespelers) in de middag. Zondag 8 juli, 09:00-17.00 uur, dames/heren recreatief in de morgen en mixed recreatief in de middag. Zondagmiddag aansluitend op het toernooi is er de mogelijkheid om gezamenlijk met je team en supporters/ vrienden/ familie te barbecueën. Hiervoor kun je nog reserveren.

Voor meer informatie (over exacte tijden/poule indeling) zie ook de website www.marvo76.nl of op facebook: marvobeach.



Gijs Eijsink (winnaar 2017) tussen wielrenner Jos van Emden en Peter Valen. Op de achtergrond van vlnr George Wieggers, Henri Weikamp en Henny Heutinck van de Tourdirectie. Foto: PR