Vlrn: Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis en Bram Polman uit Lichtenvoorde. Foto: Henri Polman
Vlrn: Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis en Bram Polman uit Lichtenvoorde. Foto: Henri Polman

Clean Sweep voor Switbertus

LICHTENVOORDE - Onder tropische omstandigheden heeft de zevenkoppige afvaardiging van handboogsport Switbertus hoge ogen gegooid tijdens de Run-Archery van Roermond op 1 juli. De wedstrijd ging over de sprintafstand; drie keer 400 meer hardlopen en tussendoor twee keer vier doelen omschieten.

In de kwalificatie wisten Bram Polman, Jorik Klein Nijenhuis en Joost Immink zich te plaatsen voor de A-finale, waarin Joost de 1ste plek pakte en Jorik de zilveren medaille. In de laatste loopronde wist Bram Polman de topdame Sandra Szulc uit Berlijn te passeren en de bronzen plak op te eisen. Daniel Eppingbroek wist met bijna perfect schieten de 6de plaats te behalen. Marc Koning bleef Henri Polman net voor op plaatsen 9 en 10, terwijl Jan Wassink op de 14de plaats eindigde. Jan was helemaal goed op dreef in de estafette; alle 4 doelen om en dankzij een machtige sprint hielp hij zijn team (met Joost Immink en Bram Polman) aan de overwinning. Het 2e team van Switbertus had een superstart met Jorik Klein Nijenhuis en pakte dankzij Daniel Eppingbroek en Marc Konings de 2de plek.


Nijhof wint bij
De Blauwe Doffer

LICHTENVOORDE/GROENLO - PV De Blauwe Doffer was present bij een midfondvlucht die werd gevlogen vanuit Nanteuil le Haudouin in Frankrijk. Er moest een afstand van zo'n 420 kilometer overbrugd worden, toen om 7.00 uur de 140 duiven van veertien liefhebbers konden worden gelost.

De eerste prijsduif werd om 13.12.17 uur geklokt door F. Nijhof en het concours werd besloten met de laatste prijs voor J. Lansink & Zn. De weerscondities waren prima: volop zon, geen regen en onbewolkt. Maar de noordenwind maakte de vlucht niet echt makkelijk. Er moest voor geknokt worden, dat bleek uit de bereikte snelheid en het feit dat er gaten vielen. Zo moest op de tweede duif langer worden gewacht. De temperatuur bereikte uiteindelijk een waarde van 25 graden.

Er waren vier deelnemers met aansprekende prijspercentages. F. Nijhof won dus de eerste prijs, hij had drie duiven bij de eerste tien en scoorde in totaal dertien uit negentien. M. Kl. Falckenborg werd tweede, Heezen-Goossens eindigde op plek drie en H. Goossens bereikte de vierde plaats.