Organisatoren Sharon Idink (l) en Leonie Giezen proosten op het eerste lustrum van de Hippe Hebbedingen Fair. Foto: Kyra Broshuis
Organisatoren Sharon Idink (l) en Leonie Giezen proosten op het eerste lustrum van de Hippe Hebbedingen Fair. Foto: Kyra Broshuis

Eerste lustrum Hippe Hebbedingen Fair Groenlo

Er wordt op 8 juli extra groot uitgepakt

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Wat vijf jaar geleden begon als een voorzichtige uitvoering van een goed plan, is uitgegroeid tot één van de vaste jaarlijkse evenementen van Oost Gelre. De Hippe Hebbedingen Fair (HHF) van Leonie Giezen en Sharon Idink is een populaire lifestylefair op misschien wel het mooiste plekje van Groenlo. Op zondag 8 juli is het weer zover.

"We pakken natuurlijk extra groot uit dit jaar", vertellen Leonie en Sharon. "Zo'n eerste lustrum is toch wel bijzonder. Het is mooi dat ons evenement zo goed uitpakt. We krijgen veel aanvragen om de HHF ook elders in het land uit te rollen. Dat doen we overigens niet; we vinden het leuk om het te organiseren in Groenlo en dat blijft zo. We willen het graag uniek houden." Dit jaar is voor het eerst ook actief de Duitse markt benaderd. "Daar noemen we het de Ibiza Hippie Fair; de originele naam is lastig in het Duits. We hebben Duitstalige flyers verspreid bij de oosterburen en de respons is nu al groot."

Op zondag 8 juli zijn zo'n zestig standhouders aanwezig op het plein voor de Oude Calixtus én in de zijtuin. Het aanbod is afwisselend en veelzijdig. "We letten erop dat we geen overlap in het aanbod hebben én dat er voor elk wat wils is; voor vrouwen, kinderen én mannen."

Natuurlijk is er op de fair gelegenheid om koffie te drinken van een echte barista. Het terras voor de kerk is altijd een echte publiekstrekker. Vanaf daar is er zicht op de omliggende stands met onder andere een bijzondere barbershop, verschillende ateliers, sieraden, kleding, lifestyleproducten en nog veel meer. "Het is een luxe dat de standhouders ons zelf benaderen om weer op de fair te mogen staan. Ze zijn ontzettend enthousiast over de plek en over de opzet. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen!"

Speciale actie Pink Ribbon
Zoals elk jaar is ook Pink Ribbon op de fair: "Wij feliciteren Leonie en Sharon met dit eerste lustrum. Uiteraard zijn wij ook aanwezig en vragen aandacht voor borstkanker. We willen stilstaan bij het feit dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen. Net als vrouwen op elke leeftijd, maar de meeste mannen met borstkanker zijn tussen de 50 en 75 jaar oud. Het zijn dezelfde soorten borstkanker als bij vrouwen.

Pink Ribbon financiert ook onderzoeken en projecten op het gebied van mannen en borstkanker. Op zondag 8 juli zijn wij weer aanwezig met onze welbekende stand. Dit keer verkopen wij nieuwe artikelen uit het Pink Ribbon-assortiment. Ook organiseren wij een loterij, ook voor heren: 'Bootje varen over de Grolse Gracht', win een Zoet Vaargeluk met een boot voor vier personen! Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Welgelegen Groenlo. Of win een van de twee knip&adviessessies van JOUW STIJL. Koop één lot voor 2 euro of drie voor 5 euro. Deze gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Graag tot zondag 8 juli binnen de Grolse Gracht", aldus Mineke, Liz, Aniek, Mirande en Marien van Pink Ribbon.

Muziek
De muzikale omlijsting is als vanouds weer in handen van Bjorn Wouters die dit jaar met een verrassende twist komt. Meer weten? Kijk op de Facebookpagina van de Hippe Hebbedingen Fair én kom op zondag 8 juli aanstaande naar de Oude Calixtuskerk in Groenlo. De fair wordt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. Verschillende winkels in het centrum, waaronder Tesli, Brini en Hema, zijn deze dag ook geopend. Er is een groot en gratis parkeerterrein bij de naastgelegen Mattelier.


www.hippe-hebbedingen.nl

Organisatoren Sharon Idink (l) en Leonie Giezen proosten op het eerste lustrum van de Hippe Hebbedingen Fair. Foto: Kyra Broshuis