De inzending van de Pastoor van Arsschool. Foto: Shell
De inzending van de Pastoor van Arsschool. Foto: Shell Foto:

Pastoor van Arsschool regiowinnaar Generation Discover

LICHTENVOORDE / DENHAAG - Zo'n 29.000 basisschool-leerlingen uit heel Nederland deden mee aan de Generation Discover bright ideas challenge. Zij hebben creatieve oplossingen bedacht voor mondiale uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel. Naast basisschool de Drie Eenheid uit Oldenzaal en basisschool Schateiland uit Enschede mag de Pastoor van Arsschool uit Lichtenvoorde zich regiowinnaar van Oost-Nederland noemen. Op 17 oktober is de bekendmaking of de school tot een van de drie landelijke winnaars behoort.

De leerlingen van de Pastoor van Ars bedachten een slimme vuilnisboot. De vuilnisboot heeft kleine visnetten met ingebouwde camera's, waardoor het vuil uit het water wordt gezeefd en zeedieren met rust worden gelaten. Zie tekening.

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, heeft Shell samen met leerkrachten en andere partners de Generation Discover bright ideas challenge ontwikkeld. Via een online lesprogramma en de wedstrijd komen basisschoolleerlingen van de bovenbouw in een vroeg stadium in aanraking met wetenschap en technologie. Ze worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken die bijdragen aan de internationale duurzame ontwikkelingsdoelen op het gebied van energie, water en voedsel. Zo leren ze dat ze met slimme ideeën een positieve impact op de samenleving kunnen hebben.

Op 17 oktober worden op de eerste dag van het vijfdaagse Generation Discover festival op het Malieveld in Den Haag, de drie landelijke winnaars en de publiekswinnaar bekendgemaakt.


brightideas.generationdiscover.nl