Genieten van buitenlandse lekkernijen. Foto: Margo Molenaar
Genieten van buitenlandse lekkernijen. Foto: Margo Molenaar


Wereld genieten bij Taalcafé

LICHTENVOORDE - De wekker liep zaterdagmorgen vroeg af voor een aantal deelnemers van het Taalcafé aan de Dijkstraat. Ze hadden de tijd nodig om allerlei bijzondere gerechten voor te bereiden die later op de ochtend verkocht werden op de markt. Met de opbrengst organiseert het Taalcafé in de zomervakantie leuke activiteiten voor de kinderen van de nieuwkomers.

Het publiek kon genieten van hapjes uit allerlei windstreken. Zo was er Sambuus en Chum te koop, lekkernijen uit Somalië. Sambuus is een krokant envelopje met gehakt- of tonijnvulling, Chum een zoet soort pannenkoekje. De Irakese Kuba was ook niet te versmaden, eveneens een kruidig gehakt in een jasje. De schaal met oliebollen uit de Angolese keuken vond gretig aftrek, evenals de falafel uit Syrië. Indonesische keukenprinses Augustina toverde verrukkelijke kipsaté's tevoorschijn. De barbecue op houtskool gaf beslist een smaakvoller resultaat van deze Indische specialiteit met eigengemaakte saté saus dan de kant en klare snacks uit de diepvries. Alles was voor een zacht prijsje te koop, al of niet met en broodje..

De kinderen lieten zich niet onbetuigd. Hanes en Fartuun bleken topverkopertjes en wisten heel wat lekkernijen te slijten aan het publiek. Zij hebben hun uitstapje naar Ekoboerderij Arink op 27 juli dan ook dik verdiend!

Het Taalcafé is elke vrijdagmorgen open van 9.30 uur tot 11.30 uur bij boekhandel Licht aan de Dijkstraat 13 in Lichtenvoorde. Van origine Nederlandse vrijwilligers helpen nieuwe medeburgers de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Vrijdag 13 juli is de laatste 'gewone' Taalcafé bijeenkomst. Op 31 augustus start het volgende seizoen. Nieuwe vrijwilligers én deelnemers zijn van harte welkom.

Meer informatie? Bezoek onze facebookpagina Taalcafé Oost Gelre e.o. of stuur een emailbericht naar taalcafe.oostgelre@gmail.com.


Geslaagd zomerconcert 'St. Willibrord's vakantieborrel'

LIEVELDE - Afgelopen zondag hield Harmonie St. Willibrord uit Lievelde een zomerconcert als afsluiting van het seizoen. Onder het mom van 'St. Willibrord's vakantieborrel' speelden zij een afwisselende mix van muziek.

Bezoekers genoten op het zonovergoten terras van Loco van swingende muziek uit de musical Chicago tot en met het opzwepende nummer Zingaro over een zigeuner in de Balkan. De sfeer zat er goed in. Het was warm, maar met een lekker briesje. Precies zoals de muzikanten - en het publiek - hoopten dat het weer zou zijn. Velen kwamen dan ook naar Lievelde om naar de harmonie te luisteren en ondertussen van het weer te genieten.

Na de zomer starten de repetities voor het najaarsconcert op 24 november. Een veelzijdig concert geheel in het tegen van Arabische muziek. Tijd en locatie worden nader bekendgemaakt. Houd hiervoor www.st-willibrord.nl in de gaten of de facebookpagina @stwillibrordlievelde.


Frans ten Bosch krijgt speciale peuteropvang

LICHTENVOORDE - Voor kinderen van twee jaar en ouder is er vanaf aankomend schooljaar een speciale peutergroep gehuisvest in de Frans ten Boschschool aan de Rode van Heeckerenstraat/Bernard van Meurstraat. Deze groep krijgt speciale ontwikkelingsactiviteiten aangeboden ter voorbereiding op de basisschoolperiode.

Sinds 2015 biedt kinderopvang Bambi opvang aan binnen de Frans ten Bosch basisschool. Vanaf aankomend schooljaar komt er een lokaal vrij. Daarom hebben beide partijen besloten de krachten te bundelen om zo een totaaloplossing te bieden voor onderwijs en opvang van kinderen tot 13 jaar. In het onderbouwgedeelte van de school, waar het kinderdagverblijf, twee groepen 1/2 en de gymzaal zit, wordt een extra lokaal voor de peuteropvang ingericht voor de peutergroep.

De peuteropvang is dagelijks van 8.30-12.00 uur beschikbaar en er zijn mogelijkheden om kinderen eerder te brengen of later op te halen. Voor meer informatie: www.kinderopvangbambi.nl

Speciale activiteiten voor peuters. Foto: PR
Foto: Margo Molenaar
Foto: Margo Molenaar