Afbeelding
Foto: Lydia ter Welle

Winst voor duiven van Olyslager

OOST GELRE - Vrijdag 6 juli namen vijf liefhebbers met zestien duiven deel aan de overnacht-vlucht vanuit het Franse Dax voor een overnachtvlucht over 1077 km.

Er waren vijf prijzen te winnen. Er werd vrijdag om 13.30 uur gelost. De eerste prijsduif was zaterdag 7 juli om 17.47.57 uur voor A. Olyslager. De laatste prijs ging naar M. van Melis.

De uitslag: 1, 3. A. Olyslager (zes mee); 2. Heezen-Goossens (twee mee); 4, 5. M. van Melis (drie mee).


Vlucht voor jonge duiven

OOST GELRE - Zondag 8 juli was de eerste jongeduivenvlucht van dit seizoen, vanuit Sittard over een afstand van 126 km. Acht liefhebbers van De Blauwe Doffer namen deel met 144 duiven, waardoor de prijzenpot kwam op 36 stuks. De duiven werden gelost om 08.30 uur. De eerste prijsduif was voor C. Verbeeten en de laatste duif werd geklokt door M. van Melis. Het was een prima prestatie van Verbeeten: de eerste prijs en zes prijswinnende duiven uit de negen deelnemers uit zijn hok. Tweede wordt M. Kl. Falckenborg met zeven duiven bij de eerste tien en 21 prijswinnaars uit zijn 52 deelnemers. Derde wordt Remie te Molder (twee prijswinnaars uit dertig deelnemers).


Klein Falckenborg dik in de prijzen

OOST GELRE - Zaterdag nam De Blauwe Doffer deel aan een eendaagsefondvlucht vanuit het Franse BOURGES over zo'n 630 km. De duiven werden 's morgens gelost en bereikten vervolgens 's middags/'s avonds hun hok. De deelname bestond uit 95 duiven van elf liefhebbers waardoor het prijzentotaal kon oplopen tot 32 stuks. De eerste prijsduif werd geklokt door M. Kl. Falckenborg om 16.19.59 uur en de laatste ging ook naar hem. Er werd bijzonder gepresteerd door M. Kl. Falckenborg met de eerste prijs, 6 duiven bij de eerste tien en in totaal 21 uit 40. Ook in de C.C.-1 Achterhoek een eerste plaats en in de Afdeling de achtste plek. En dat met de eerstgetekende duif! De tweede plaats op de uitslagenlijst werd ingenomen door S. Breuer met bijna 50% prijs (4 uit 10). Derde eindigde C. Levers met een nette 3 uit 7.