Ontwerp voor september nog geheim

Vervolg van de voorpagina

Op de corso-zondag mogen ze met de wagen naar het Swite-terrein en dan is het wachten, wachten, wachten tot ze ein-de-lijk mogen gaan lopen. "Vorig jaar liep er een klein wagentje voor ons, met allemaal liedjes en daarom konden wij niet doorlopen", is de gezamenlijke klacht van de heren. Omdat ze 'zo'n bende' waren en ze soms moesten rennen, viel pechvogel Mats tijdens de optocht, maar ze hebben er weer enorm veel plezier in gehad.

Na de optocht kwam op maandag de prijsuitreiking, ze moesten heel vroeg al bij het Zwaantje verzamelen. Ze dachten eigenlijk dat ze met de grote klasse, de Keiklasse, meededen. Toen ze hoorden dat er in de Kiezelklasse een 'stoere bende' had gewonnen, wisten ze dat het om hen ging. Juichen en een groot applaus, zo blij waren ze met de winst! Ze mochten op het podium bij de volwassenen, waarna ze opnieuw een rondje mochten lopen. "Maar, dan loopt het wel wat sneller door, gelukkig!"

Als ik vraag wat de plannen voor aankomend jaar zijn, ontstaat er wat commotie. Ze willen het niet vertellen, of misschien toch wel maar ik mag niet schrijven wát het dan wordt. Er is al druk gebrainstormd en ze hebben hiervoor een moment gepakt op camping De Twee Bruggen. Na deze brainstormsessie is er een fantastisch idee ontstaan! De jongens maken ook deze wagen, met een beetje hulp van de ouders, volledig op eigen kracht. De vaders zijn al druk met lassen voor het onderstel, al zou één van de jongens graag zelf leren lassen. Iedere ouder heeft een eigen aandeel en ze zorgen er samen met de jongens voor dat het allemaal klaar is op corso-zondag, waarna de jongens zelf de optocht lopen. De uiteindelijke grootte van de wagen bepaalt in welke klasse ze uiteindelijk uitkomen. Het streven is ook dit jaar om weer de eerste prijs te winnen en ze willen ook graag de publieksprijs winnen, maar dan wel in de Keiklasse!

We maken nog even snel een foto met de bekers die ze gewonnen hebben, maar dan willen ze toch echt heel graag naar de crossbaan.