Veel mooie tekeningen en bloemen voor Elly Olthof. Foto: PR
Veel mooie tekeningen en bloemen voor Elly Olthof. Foto: PR Foto:

De Woelige Hoek neemt afscheid van juf Elly

ZIEUWENT - Heel wat Söwentsen zijn met haar opgegroeid; juffrouw Elly Olthof was sinds 1990 de vaste peuterleidster van peuterspeelzaal De Woelige Hoek in Zieuwent. Afgelopen vrijdag nam Elly afscheid van de peuterspeelzaal en dat kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

Al zingend vormden alle peuters en de kinderen van de basisschool een erehaag en zo werd Elly passend uitgeleide gedaan. Er stond een grote bus klaar om Elly, alle kinderen, ouders en collega's naar de speeltuin in Beltrum te brengen waar ze haar loopbaan als juf definitief heeft afgesloten.

Elly, ooit begonnen als kleuterleidster in Lichtenvoorde, is vanaf 1990 verbonden geweest met de peuterspeelzaal in Zieuwent, een van de locaties van Stichting de Achthoek Peuterspeelzalen. De afgelopen 28 jaar is het peuterspeelzaal werk geprofessionaliseerd van ontmoetingsplek voor peuters tot wat het nu is, de voorschoolse voorziening ter voorbereiding op de basisschool. Elly heeft in al die 28 jaar haar liefde en passie voor jonge kinderen niet verloren, hun oprechtheid en nieuwsgierigheid naar de wereld om hun heen, heeft haar altijd geboeid.


Geslaagd uitstapje ouderensoos

VRAGENDER - Na jaren alleen het geluid en de verhalen gehoord te hebben, konden de ouderen van de soos nu ook zelf genieten de Zwarte Cross. Met de bus ging het richting de Schans en na de ontvangst met koffie, begeleidde Marcus het gezelschap over de kilometerslange rij-platen langs de badhuizen, de enorme tente, talloze podia, de reggaeweide, het blagenparadijs, camping Grasnapolski, het enorme wagenpark en zelfs een heuse kerk. De ouderen luisterden belangstellend naar Marcus die uitgebreid vertelde over het reilen en zeilen op het terrein. De ouderen genoten volop.

Hierna stond een smakelijke lunch bij de familie Ribbers op het programma en ging de rit vervolgens verder naar de Neeth in Aalten en volgde er nog een gezellige middag op het terras. Nadat de nodige borreltjes en advocaatjes genuttigd waren, was het tijd voor een wie-van-de-drie quiz. Er werden oude attributen getoond en drie vrijwilligers vertelden elk een ander verhaal over het voorwerp. Het publiek moest raden wie nu het juiste verhaal vertelde. Onder andere een raamspuit, een melktestkannetje en een piercing inspireerden de vrijwilligers tot het opdissen van de meest hilarische verhalen.

Het uitstapje werd afgesloten met een ambachtelijke pannenkoek en dessert waarna de leden tevreden huiswaarts keerden. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd uitstapje.


Foto: Willemien Kroezen