Landgoed Kotmans. Foto: PR
Landgoed Kotmans. Foto: PR

'Vrouwenavond' op Landgoed Kotmans

REGIO - De Dialectkring Achterhook en Liemers houdt op donderdag 2 augustus de tweede en laatste dialectavond van dit seizoen bij het Schrieverspad op Landgoed Kotmans. De Winterswijkse Diana Abbink, Else Klomps en Ida Voerman dragen voor uit eigen werk.

De dames werken ook mee aan dialect- en andere tijdschriften, waaronder De Moespot, het kwartaalblad van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Locatie Landgood Kotmans is gelegen aan de Kotmansweg in Winterswijk-Miste. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Een vrije gift ten behoeve van het Schrieverspad is natuurlijk van harte welkom.


www.dialectkring.nl


Rondkijken bij andere tuinliefhebbers

WINTERSWIJK/OOST GELRE - Traditiegetrouw organiseert Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk elk jaar een opentuinendag. Dit jaar is er een samenwerking tot stand gekomen met de groep 'Open Tuinen in en om Winterswijk'. Deze groep heeft contact met negen tuineigenaren die regelmatig hun tuin gratis openstellen voor publiek.

De te bezoeken tuinen zijn zeer gevarieerd; men bezoekt onder meer landschappelijke tuinen, tuinen met een groot assortiment kruiden en groenten, vanzelfsprekend ontbreken de vijverpartijen niet evenals de rijkbloeiende borders.

Op zondag 29 juli zijn alle tuinen van 10.00 tot 17.00 uur geopend. In geen van de tuinen zijn honden toegestaan.

Groei & Bloei heeft een fietsroute langs alle tuinen uitgewerkt van ongeveer veertig kilometer; deze route is te vinden op de site www.lichtenvoorde.groei.nl en uit te printen. Daar staat ook de ook de folder Open Tuinen in en om Winterswijk, waarin de verschillende deelnemende tuinen beschreven worden.

Voor mensen die niet over een computer/printer beschikken zijn er in elke tuin enkele routebeschrijvingen/folders beschikbaar.