Vier dagen lang op de fiets genieten van de prachtige Achterhoek. Foto: PR
Vier dagen lang op de fiets genieten van de prachtige Achterhoek. Foto: PR

Lichtenvoordse Fietsvierdaagse begin augustus weer van start

LICHTENVOORDE - De routes zijn uitgezet, de horeca is op de hoogte gesteld en de weergoden zijn geïnstrueerd. Kortom, tijd om uw banden op te pompen en de ketting te smeren want van 7 tot en met 10 augustus organiseert de KBO al voor de 24ste keer de Lichtenvoordse Fietsvierdaagse. Het belooft weer een schitterende tocht te worden.

De commissie heeft er ook in 2018 weer voor gezorgd dat er acht keurig uitgewerkte routes voor de deelnemers klaarliggen. De tochten voeren door de prachtige omgeving rondom Lichtenvoorde en op de pauzeplekken is er ruim de gelegenheid voor gezelligheid, ontspanning en ontmoeting. De sponsoren zorgen voor de nodige versnaperingen. Op de pauzeplekken is het ook mogelijk om de fietsaccu's weer op te laden. En mocht u onderweg met pech komen te staan, dan kunt u een speciaal telefoonnummer bellen voor hulp.

Inmiddels is het voor veel families, vriendengroepen en gezinnen een traditie geworden om deel te nemen aan de Lichtenvoordse Fietsvierdaagse. Eens te meer een bewijs dat de organisatie staat als een huis. De routes zijn mooi, afwisselend en helder op papier beschreven. Nu maar hopen dat de weergoden de instructies goed opvolgen maar hoofdzaak is de gezelligheid onderweg. Daar kan geen enkel weertype tegenop! Voor iedereen die minimaal drie dagen mee fietst, ligt er na afloop een leuke herinnering klaar. De organisatie hoopt veel enthousiaste fietsliefhebbers te mogen begroeten.
Meer informatie: de Fietsvierdaagse is van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 augustus. Vertrek dagelijks vanaf 't Zwaantje, tussen 09.00 en 10.30 uur. Afstanden: 25 en 50 km. Kaarten: vierdagenkaart volwassenen 10 euro 50 (9 euro in de voorverkoop), vierdagenkaart kinderen 4 euro (3 euro in de voorverkoop). Dagkaarten: volwassenen 4 euro, kinderen 2 euro. De voorverkoop start vanaf maandag 23 juli in Lichtenvoorde bij de VVV op de Markt 11a, bij A. Wissink aan de Planetenstraat 44, J. Engelbarts aan de Jacob Catsstraat 30 en bij A. Donderwinkel aan de Schatbergstraat 77. Op dinsdag 31 juli, woensdag 1 en donderdag 2 augustus kunt u tussen 09.30 en 11.00 uur ook bij De Treffer uw deelnamekaart in de voorverkoop aanschaffen. Voor verdere informatie: www.f4daagse.nl. Of mail Laurens Wopereis: laurenswopereis@gmail.com.