Opnieuw is een beeldverslag van de Ronde van de Achterhoek te zien op tv. Foto: sportfoto.nl
Opnieuw is een beeldverslag van de Ronde van de Achterhoek te zien op tv. Foto: sportfoto.nl

Ronde van de Achterhoek op Eurosport en Omroep Gelderland

ACHTERHOEK - Van de tweede editie van de Ronde van de Achterhoek, die verreden wordt op zondag 19 augustus, wordt opnieuw verslag gedaan op televisie. Ditmaal niet alleen op regionaal niveau, maar ook op nationale televisie. Een lange samenvatting van de koers is in de week na de wedstrijd namelijk op Eurosport te zien. Nog op de dag van de wedstrijd zendt Omroep Gelderland 's avonds een tien minuten durende samenvatting uit.

De samenvatting die Omroep Gelderland op de avond van de koers toont, is een eerste versie, om zo snel verslag te doen van de wedstrijd. De regionale Omroep komt later ook nog met een uitgebreidere reportage. Wie de koers live wil volgen kan, naast kijken langs de kant, het Twitter-account van de organisatie van de Ronde van de Achterhoek volgen. Via @RvdAchterhoek zal van start tot finish verslag worden gedaan van de ontwikkelingen in koers.

Genoeg te doen
De wedstrijd zelf op de voet volgen is natuurlijk ook mogelijk en loont zeker de moeite. Nadat de wielerklassieker om 13.00 uur in Groenlo is gestart, wordt een eerste lus via onder meer Lichtenvoorde, Aalten en Vragender gemaakt, alvorens Groenlo na een uur koers opnieuw gepasseerd wordt. Daar wordt vervolgens ook het criterium Dwars deur Grolle verreden. In de Ronde van de Achterhoek hebben de renners na die passage al heel wat keien, klinkers en gravelstroken in de benen, maar er volgt nog veel meer.

Er wordt koers gezet richting finishplaats Gendringen, waar na de eerste finishpassage nog drie lokale ronden van 7,9 kilometer worden verreden. Voor dat het peloton daar is echter wordt de Achterhoek eerst nog verder doorkruist. Zo komen de wielrenners onder meer door Ruurlo, Laag Keppel, Zeddam, 's-Heerenberg en Ulft. Afhankelijk van de snelheid wordt er naar verwachting gefinisht tussen 17.20 en 17.50 uur. Alle informatie over de koers is te vinden op www.rondevandeachterhoek.nl.

Achterhoek Run
Wie al op tijd in Gendringen is voor de koers, hoeft zich ook daar zeker niet te vervelen. Waar tussen 16.45 en 17.10 uur de eerste finishpassage wordt verwacht, is daar dan namelijk al heel veel sportieve inbreng geweest. Voorafgaand aan de passages en finish van de Ronde van de Achterhoek, wordt de eerste Achterhoek Run gehouden, georganiseerd door Atletico '73. Vanaf 12.30 uur zijn er diverse jeugdafstanden hardlopen en om 14.30 uur start de 7,73 kilometer loop voor iedereen vanaf 16 jaar.