Frits Schutten met de donaties voor de Voedselbank. Foto: PR
Frits Schutten met de donaties voor de Voedselbank. Foto: PR

Vullen, die prijzenkast!

Vervolg van de voorpagina

Afgelopen jaar wonnen deze kids opnieuw zowel de eerste prijs als de publieksprijs met de wagen 'Haai-alarm', waarmee ze aandacht wilden vragen voor de strijd tegen dierenmishandeling en de jacht op haaien. De wagen werd voorzien van een bellenblaasmachine, bewegende elementen en muziek. Ze liepen vol trots de optocht op zondag, al was het wel zwaar. Uiteindelijk werd op maandagochtend de naam van de wagen omgeroepen en was het feest! De groep viel tweemaal in de prijzen!

'Slopen het leukst'
De taken worden onder de kinderen verdeeld. Eén van de vaders bouwt het onderstel en last onderdelen aan elkaar. Eén van de dames heeft een tekening gemaakt wat uiteindelijk heeft geleid tot het ontwerp van de wagen voor het bloemencorso 2018. Eén van de jongens geeft aan vooral bezig te zijn met de spijkertjes en de bloemen en een ander vindt het slopen van de wagen op de zaterdag na de kermis het leukst.

Draconicon als inspiratie

De inspiratie voor de wagen van dit jaar komt van het pretpark de Efteling. Een aantal kids zijn naar het pretpark geweest. Ze waren erg onder de indruk van de show 'Raveleijn', een theatershow met paarden, raven, een uil en toneelspelers. Met name van Draconicon, een vijfkoppig monster met vier klauwen en twee vleugels. Dat inspireerde de groep voor het huidige ontwerp. Dit ontwerp hebben ze omgezet naar een maquette, die is gepresenteerd tijdens de maquettepresentatie. Ze vonden de andere ontwerpen wel leuk, maar hun eigen maquette vonden ze toch het allermooist.

Opnieuw in de prijzen?
Dit jaar wordt de wagen gebouwd in de achtertuin van één van de leden. Er is een rookmachine, led-verlichting en een geluidsinstallatie aangeschaft voor de special effects. Wanneer de grote wagen van Groep Marneth vorm begint te krijgen en er ruimte is in de tent, mag de wagen van de kids verplaatst worden naar het bouwterrein. De kids laten me de wagen in de tuin zien. Ilona Staverman vertelt dat het onderstel dit jaar verstevigd is, omdat de wagen zwaarder wordt dan voorheen. De eerste contouren zijn al zichtbaar en er is allerlei ander bouwmateriaal te zien. De kids hebben veel zin om te gaan plakken, maar ook om de optocht te gaan lopen. Het doel van dit jaar? De prijzenkast vullen! Ze willen opnieuw eerste worden en zowel de publieksprijs als de eerste prijs winnen.

Of dat gaat lukken? Maandag 10 september zullen we het weten...


Zomerse donatie voor Voedselbank

LICHTENVOORDE - De diaconie van de Protestantse Kerk in Lichtenvoorde verraste de Voedselbank Oost Achterhoek onlangs met twee mooie tegoedbonnen die in deze zomerse periode zeker van pas gaan komen. De bon van de Action en een ijsbon te besteden bij de plaatselijke bakker of ijsboer zijn speciaal bedoeld voor de cliënten in Oost Gelre. De Voedselbank is erg blij met de originele keuze en bedankt alle gulle gevers die deze gift mogelijk hebben gemaakt.