Grolse Kermis op kermismaandag met de Perfect Showband. Foto: St. Grolse Kermis
Grolse Kermis op kermismaandag met de Perfect Showband. Foto: St. Grolse Kermis Foto:

Rapper Keizer geeft optreden op Grolse Kermis Teenageparty

GROENLO - De Grolse Kermis werpt zijn schaduw al vooruit. Het is alweer volop onderwerp van gesprek in het Grolse, met het aanbreken van de vakanties.

Door Henri Walterbos

"Het is leuk om te horen dat mensen het heerlijk vinden om op vakantie te gaan, maar er wel aan toevoegen 'moar met de karmisse dan bu'w d'r weer'," stelt Stichting Grolse Kermis-voorzitter Marcel Oldenkotte tevreden vast. "De Grolse Kermis leeft onder de Grollenaren, maar ook van buiten Groenlo is iedereen is van harte welkom. Op ons kermisboekje staat niet voor niets 'Deur Grolle, veur iedereen.' Iedere plaats viert kermis op zijn/haar eigen manier. In Grolle doen we het op onze manier. Ik denk dat we in de tent een prachtig programma hebben, voor zowel Grolsen als niet-Grolsen. En wij hanteren nog steeds de regel dat de entree van de tent gratis moet zijn." Uitzonderingen zijn 'Een jaartje meer' op zondagmorgen 19 augustus en 'De Grolse Kermis Teenageparty' op vrijdagavond 17 augustus. "Hiervoor zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar. Dan kunnen we zien hoeveel mensen we kunnen verwachten. Voor de kleine bijdrage krijgt men veel terug", laat Oldenkotte weten.

Voorverkoop Teenageparty
gestart

Reserveren voor 'Een jaartje meer' kan door middel van een mail aan jaartjemeer@hotmail.com of bellen met 06-23976243. Kaarten voor de Teenageparty, voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar, zijn inmiddels voor 5 euro verkrijgbaar bij Warenhuis Post. Hiervoor krijgen de jongeren uit Groenlo en omgeving een programma aangeboden dat vastgesteld is in overleg met de doelgroep zelf. Uit Groenlo zelf het populaire DJ's/MC-trio Eastpack, met daarnaast Penta Dance Department. Hoofdact is de onder jongeren razend populaire rapper Keizer. Bij binnenkomst krijgen de jongeren bij inlevering van hun kaart bovendien vier consumptiemunten uitgereikt.

'Deur Grolle, veur iedereen'

Kermismunt
Er zijn volop positieve ontwikkelingen te melden op het gebied van het kermisfront. "De voorbereidingen verlopen goed, evenals het opgeven voor de onderdelen Bloemenpanelen en Spelspektakel. Opgeven kan nog steeds echter. Bij de bloemenpanelen zouden we nog wel graag wat meer jeugd- en kindergroepen zien", vertelt Oldenkotte. "Daarnaast hebben we met de gemeente de zaken doorgenomen en goede afspraken gemaakt. Verder zijn we in gesprek met de individuele horecaondernemers over het gebruik van de kermismunt. Hier zien we positieve ontwikkelingen. Het gaat uiteindelijk maar om één ding; hoe de Grollenaren de eigen Grolse Kermis willen vieren. Je merkt duidelijk dat mensen de tent graag in stand houden maar daarnaast ook graag tussendoor het centrum in gaan. Helemaal prima."

Wat het eigen beheer van de tent betreft, meldt Oldenkotte verheugd te zijn dat het contract met Grolsch en De Klok Drankenhandel onlangs weer verlengd werd met vijf jaar. "Daar zijn we erg blij mee. Die partijen horen net zo bij de Grolse kermis als het vogelschieten", lacht Oldenkotte, om hier direct een nieuwtje aan toe te voegen. "De leeftijdsgrens van het vogelschieten hebben we op verzoek van de jongeren zelf verlaagd tot 18 jaar. Het vogelgooien en het vogelschieten voor jongeren blijft zoals het was, van 14 tot 21 jaar. Jongens tussen 18 en 21 jaar mogen zich echter maar voor één onderdeel inschrijven."