Afbeelding
Foto:

Aandacht voor uw mening

Dat vind ik toch iets beleefder dan 'aandacht voor jouw mening', zoals elders in dit periodiek vermeld. In principe tutoyeer ik geen mensen die ik niet persoonlijk ken.

Hebt u de enquête al ingevuld? Dat kan online of gezellig op papier in de Elna of in de Groenlose Gids. Vorige week stond de vragenlijst in de beide kranten (en in de andere twaalf kranten in de rest van de Achterhoek).

Als de invalvakantiebezorger uw brievenbus heeft gevonden vorige week, heeft u de papieren versie van het lezersonderzoek gezien.

Deze week in de kranten van Achterhoek Nieuws een herhaalde oproep om toch vooral mee te doen aan onze enquête. Een jaar geleden zou ik nog gezegd hebben: aan hun enquête. Ik ben inmiddels doorgedrongen tot de binnenste cirkel.

U kunt via het onderzoek invloed uitoefenen op wat wel en niet, hoe groot of hoe klein, hoe vaak in uw lokale krant komt. Met behulp van allerlei statistische technieken wordt vervolgens gekeken hoe representatief u bent. En dan niet representatief in de zin van sociaal en sensueel aantrekkelijk, maar representatief in de zin van als steekproef een grotere populatie vertegenwoordigend.

En dan worden op basis van uw antwoorden conclusies getrokken en maatregelen genomen om uw Groenlose Gids of Elna - in Lievelde: Groenlose Gids én Elna - nog aantrekkelijker te maken. Zodat u binnen afzienbare tijd gilt van genot als de bezorger zijn wekelijkse portie informatie, nieuws en ander leesvoer komt bezorgen.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Ik doe zelf ook mee. Ik ga in de Elna voor de handcrème, ik wil namelijk wat minder met harde hand gaan werken. In de Groenlose Gids ga ik voor Jan's drankpakket. Als over een paar maanden uit het zoveelste onderzoek blijkt dat alcohol toch gezond is, dan ben ik er in elk geval klaar voor. Tot die tijd leef ik op een dieet van vooral komkommers.

Ik weet niet of medewerkers van de uitgaven van Achterhoek Nieuws niet uitgesloten zijn van deelname, maar ik doe gewoon mee onder een andere naam. Normaal hou ik niet van dat stiekeme gedoe, maar nood en mooie prijzen breken wetten.

Ik ben wel een beetje gespannen omdat ook deze column kei- en kanonshard beoordeeld kan worden. Een 10 geven is onzin en een 1 eveneens, maar met beoordelingen van een 3 tot en met een 9 kan ik leven, dat heb ik op het Marianum (toen nog met lidwoord) wel geleerd. Een van de tientallen dingen die ik daar uiteindelijk geleerd heb.

U ziet mij volgende keer (waarschijnlijk volgende week) weer, als Moventum het goed vindt.