Wie durft, mag koe Drieka knuffelen. Foto: Karin Stronks
Wie durft, mag koe Drieka knuffelen. Foto: Karin Stronks

Boerenvertier op Kaasboerderij Weenink

LIEVELDE - In de zomer zijn de eerste zaterdagen van de maand extra leuk bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde Er is van alles te doen, te zien en te koop op de Boerenvertierdag. De eerstvolgende is op zaterdag 4 augustus van 10.00 tot 16.00 uur.

Hoogzomer en midden in de vakantie, en wat ligt dan meer voor de hand dan vakantievertier op de boerderij. En vertier, dat is er, op Kaasboerderij Weenink.

Op vaste tijden, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur, kan men met de boer een rondje maken over de boerderij. Op de beleefboulevard kan iedereen koeien kijken en vertelt de boer van alles over hoe het er aan toe gaat op het melkveebedrijf. Wie dat wil, mag samen met de boer kalfjes melk geven met de fles. Koe Drieka is er om lekker mee te knuffelen. En de liefhebbers kunnen 'lekker op de trekker', om een rondje mee te rijden op de tractor.

Wie sportief bezig wil zijn, kan terecht op de megastormbaan, die wordt uitgelegd in samenwerking met Pim Events. Daar kan iedereen zijn survivalcapaciteiten testen.
Voor de bezoeker die het liever wat rustiger aan doet, is er de mogelijkheid om kennis te maken met het Boerenbiljart, een spel waarbij jong en oud gezellig tegen elkaar kunnen spelen.

Natuurlijk kan iedereen op het terras ook even uitrusten van volop vertier bij Kaasboerderij Weenink. Dan is er ook nog de Landwinkel van Kaasboerderij Weenink. Die is regionaal bekend om zijn zelf gemaakte kaas en zuivel, en het uitgebreide aanbod aan streekproducten. Het is gezellig shoppen in deze Landwinkel, met volop mogelijkheden om een smakelijke herinnering aan de dag in te slaan.

De volgende Boerenvertierdag is op zaterdag 1 september. Dan staat de dag in het teken van boerderij en ambacht.


www.kaasboerderijweenink.nl