Een werk van Jeroen van Ammerlaan tijdens 'Roof Garden' in Arnhem. Foto: Jeroen van Ammerlaan
Een werk van Jeroen van Ammerlaan tijdens 'Roof Garden' in Arnhem. Foto: Jeroen van Ammerlaan

Lichtenvoorde krijgt nóg meer kleur tijdens Kofferbak Sale

LICHTENVOORDE - Het winkelend publiek wacht dit weekend een kleurrijke verrassing in het centrum van Lichtenvoorde. Tijdens de Kofferbak Sale op koopzondag komen street art-artiesten Jeroen van Ammerlaan en Olivier Schimmel een wand van vier meter breed van een muurschildering voorzien. Een uitgelezen kans om deze professionals aan het werk te zien. Ook kinderen mogen deze middag aan de slag om Lichtenvoorde van nog meer kleur te voorzien. Voor hen staat er een wand van maar liefst zes meter klaar waarop ze zich mogen uitleven.

Het werk van Jeroen is te omschrijven als grafisch abstract. Vaak begint hij zonder vooropgezet plan en werkt vanuit een aantal basisvormen de afbeelding steeds verder uit. Naast het maken van muurschilderingen organiseert Jeroen ook graffiti-events. Zondag zal hij samen met Olivier de kinderen kennis laten maken met het werken met spuitbussen zodat zij direct enthousiast hiermee aan de slag kunnen. Voor het opbouwen van de wanden komen vrijwilligers van corsogroep De Lummels de organisatie assisteren.

Kofferbak Sale
Tijdens de koopzondag presenteren lokale ondernemers op een ludieke manier hun aanbiedingen vanuit de kofferbak. Maar ook particulieren die pas hun zolder hebben opgeruimd kunnen met hun 'heilige koe' deelnemen aan de Kofferbak Sale. Heeft u nog een oude driewieler in de schuur staan, kleding op zolder die inmiddels helemaal retro is geworden of een gitaar in de hoek staan waar al jaren niemand meer op speelt? Kom dan zondag 5 augustus naar het centrum van de Keistad en trek de kofferbak open voor uw eigen kofferbak-sale! En heeft u een bijzondere auto? Dan is dat natuurlijk extra leuk! Iedereen is welkom en deelname is gratis. Wel even opgeven via: promotie@lichtenvoorde.nl of telefonisch bij Jorieke Philippi op nummer 06 1528 9476.

Volop gezelligheid
Behalve de street art-kunstenaars, de kofferbakverkopen en de winkels die open zijn, is er zondagmiddag nog meer te doen in Lichtenvoorde. Live muziek, straattheater en ander creatief vermaak zorgen voor volop gezelligheid. En voor wie het allemaal gewoon nog even rustig aan wil doen, is het met een koel drankje natuurlijk goed toeven op de terrassen.