Onderweg kunnen deelnemers genieten van de mooie bedrijven, de prachtige omgeving en een hapje en drankje. Foto: PR
Onderweg kunnen deelnemers genieten van de mooie bedrijven, de prachtige omgeving en een hapje en drankje. Foto: PR Foto:

De boer op met de fiets

GROENLO/LICHTENVOORDE - Tijdens de jaarlijkse fietstocht 'De boer op' georganiseerd door LTO Oost Achterhoek commissie Oost Gelre, kan dit jaar een bezoek worden gebracht aan twee melkveebedrijven, een biologisch varkensbedrijf en een uitspanning in de natuur. De fietstocht voert over mooie fietspaden en langs mooie natuur. De route is ongeveer 37 kilometer lang. Aan het eind van de route zijn vers gebakken hamburgers en biologische worstjes te koop. De fietstocht wordt gehouden op zaterdag 11 augustus. De start is van 10.00 tot 12.00 uur bij het Parochiehuis, Dorpsstraat 34 te Zieuwent.


Fietstocht door de omgeving van Halle

HALLE - Woensdag 8 augustus vindt er weer een fietstocht plaats, georganiseerd door de stichting De Boer Op Zelhem-Halle. De tocht van zo'n 30 tot 35 kilometer lang voert door de mooie omgeving van Halle. Aan de route stellen agrarische en aanverwanten bedrijven hun bedrijf open, zodat er ruimschoots gelegenheid is om diverse bedrijven te bekijken. Fiets mee om erachter te komen welke dit zijn.

De start is tussen 10.00 en 12.00 uur bij Eetcafé De Woage aan de Dorpsstraat 21 in Halle. Hier ontvangt men een routebeschrijving. Onderweg kunnen deelnemers genieten van de mooie bedrijven, de prachtige omgeving en een hapje en drankje. Bij terugkomst zullen er ook weer diverse kramen opgesteld staan en tevens wat oude ambachten te zien zijn. Hier kan men gezellig nog wat napraten en luisteren naar muziek. De deelnemende bedrijven hebben hun deuren tot 16.30 uur opengesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor meer informatie, neem telefonisch of per mail contact op met Bertus en Rikie Menkveld.


bertusenrikie@gmail.com

0314 - 621 694