Trekkerbal Lievelde, altijd dik feest. Foto: Barry Jonas
Trekkerbal Lievelde, altijd dik feest. Foto: Barry Jonas

Tractor Sterrit en Trekkerbal pakken nog grootser uit

LIEVELDE - Inmiddels een begrip in de Achterhoek: de Tractor Sterrit en aansluitend het Trekkerbal in Lievelde. Op zaterdag 25 augustus is er naast deze hoogtepunten van alles te beleven op het terrein. Een perfect dagje uit voor de hele familie.

Zaterdag 25 augustus wordt de zesde editie van de Tractor Sterrit verreden. Alle soorten en maten tractoren zullen aan de start verschijnen, van oldtimers van bijna 100 jaar oud tot de nieuwste tractoren. Ontvangst om 12.00 uur bij Lensink Constructie - Machines te Lievelde met koffie en krentenwegge. Het belooft weer een mooie tocht door de Achterhoek te worden met leuke verrassingen! Inschrijven kan tot 18 augustus via www.tstl.nl (maximaal 250 tractoren).

Wanneer alle rook van de Tractor Sterrit is opgetrokken barst op zaterdagavond om 19.00 uur het Trekkerbal los. Een unieke combinatie van brullende gitaren, dance, Achterhoekse gezelligheid, bier en tractoren. De hal van Lensink Constructie – Machines wordt omgetoverd tot bruisend festivalterrein. Aan alles is gedacht om er een brute ervaring van te maken. Het Trekkerbal is gratis toegankelijk voor zowel deelnemers als bezoekers. De line-up liegt er dit jaar niet om, de volgende acts wil je niet missen:

19.00 uur Duckweed
Duckweed is de driemansformatie van eigen bodem met nummers van AC/DC, The White Stripes, CCR en The Monkees. Betrap jezelf op het spelen van luchtgitaar en brul mee met bekende nummers van toen en nu.

21.00 uur Old Ni-js
Bereid je voor op ouderwets høken met klassiekers van Normaal en Boh Foi Toch. De formatie Old Ni-js bestaat uit Willem Terhorst, Ferdi Jolij, Jan Kolkman en Han Mali, zij speelden jaren bij onder andere bij Normaal, Boh Foi Toch en de Heinoos. Met samen ruim 160 jaar ervaring hebben ze alles al meegemaakt, maar de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop.

23.30 uur Diss Nie Okay
Katy Perry, Taylor Swift, Miley Cyrus: deze zes gasten hebben ze allemaal uitgekleed tot de kern van hun muziek. Vervolgens hebben ze er een zestal baarden en een exponentieel groeiend aantal tattoos op losgelaten. Met een 'in your face' liveshow, waarin zowel klassiekers als moderne nummers liefdevol misbruikt worden, spelen ze elke feesttent plat.

DJ Powershift (doorlopend)
De nu al legendarische DJ Powershift draait moeiteloos de complete avond aan elkaar met uiteenlopende koppelingsplaatjes en keer op keer vol gas. Van classics uit de jaren '70 tot balenpers hardcore, niets is hem te gek.

De Deale (buitenpodium)
Nieuw dit jaar is het buitenpodium De Deale. Vanaf 16.00 uur (direct na de Tractor Sterrit) is het hier gemeudelijk genieten van o.a. Duckweed en DJ Powershift, alvorens ze de Mainstage van het Trekkerbal bestijgen. Biertje, zonnetje en vooral heanig an, dat is toch bruut!

Kinderweide
Ook aan de kinderen en overige geïnteresseerden zonder tractor is gedacht. Het terrein van Lensink is gratis toegankelijk voor een hapje en een drankje. Er is een middagvullend programma in de speciaal ingerichte kinderweide. Dit jaar nóg avontuurlijker met de toevoeging van een klimwand en een parcours voor tuintrekkers. Laat je schminken, eet een ijsje en blaas even stoom af op het grote springkussen. Alle kinderen ontvangen een attentie en de winnaars gaan naar huis met leuke prijzen.

Boerenspellen
Van lassowerpen tot racen met radiografisch bestuurbare tractoren. Met loeigezellige boerenspellen voor de kinderen wordt gestreden om de titel 'Boer en boerin van het jaar'! Het programma start om 13.30 uur en opgeven kan op de dag zelf.

Kramp Traptrekkerrace
In verschillende leeftijdscategorieën gaan de kinderen met hun traptrekker van start tijdens de Kramp Traptrekkerrace. We hopen op veel animo, dus vergeet niet je traptrekker mee te nemen. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Start 17.00 uur.

Traptrekker verkiezing
In voorgaande jaren hebben we al fraaie creaties voorbij zien komen en dit jaar hopen we op nog veel meer! De vakjury loopt de hele middag over het terrein.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan men terecht op de website.


www.tstl.nl


Samen op pad. Foto: Daniëlle Wieskamp