Herwin Hijink en Roy Vultink van motorclub BMC Bredevoort, Bert van Asselt, directeur GUV, en Esther Rave van woonzorgcentrum Dr. Jenny Dinxperlo.  Foto: Mariëlle Soyer
Herwin Hijink en Roy Vultink van motorclub BMC Bredevoort, Bert van Asselt, directeur GUV, en Esther Rave van woonzorgcentrum Dr. Jenny Dinxperlo. Foto: Mariëlle Soyer

Motorclub BMC en GUV rijden met bewoners Careaz Dr. Jenny

DINXPERLO - Zondag 5 augustus zal voor een aantal bewoners van woonzorgcentrum Dr. Jenny in Dinxperlo de boeken ingaan als een gedenkwaardige dag: motorclub BMC uit Bredevoort kwam bewoners ophalen voor een rit door de Achterhoek met een trike, diverse (zijspan-)motoren en oldtimer auto's. Om dit mogelijk te maken, kreeg de BMC een bijdrage van GUV en De Neeth.

Vijftien bewoners kregen zo de dag van hun leven; ondanks welke lichamelijke beperking dan ook, werd men in een van de voertuigen geholpen, waarna de voorpret omgezet kon worden in een onvergetelijke ervaring: meerijden met de motorclub.

Bert van Asselt van GUV Uitvaartzorg - zelf fervent motorrijder - kreeg tijdens het motortreffen van de BMC in juli lucht van dit plan en vertelde het bestuur van de motorclub dat GUV bezig is een GUV Goede Doelen Fonds in het leven te roepen om dergelijke humanitaire initiatieven te kunnen ondersteunen. Hierop trok het bestuur de stoute motorlaarzen aan en benaderde Van Asselt voor de rit met de bewoners. Van Asselt op zijn beurt, liet zich niet onbetuigd en zegde de BMC en Dr. Jenny steun toe, namens hemzelf en de GUV.

De tussenstop van de rit was gepland bij Pannenkoekboerderij De Neeth in Barlo. Ook Patrick Frenken was bereid wat bij te dragen en gaf een mooie korting op het pannenkoekbuffet. De bewoners van Dr. Jenny, BMC'ers en de rest van de vrijwilligers lieten zich de pannenkoeken goed smaken. Na het eten voerde de tocht via een slingerroute weer terug naar Dinxperlo, alwaar de bewoners hun ervaringen konden delen met familie, vrienden en personeel van de zorginstelling, om zo te komen aan een einde van een hele mooie dag.

Het bestuur van de BMC wil graag van de gelegenheid gebruik maken om alle (motor)vrijwilligers te bedanken, met een speciaal woord van dank aan Bert van Asselt van GUV en Patrick Frenken van De Neeth om deze dag mede mogelijk te maken.


Dialectdienst bij museum Smedekinck

ZELHEM - Net als in beide voorgaande jaren organiseert de Lambertikerkgemeente in Zelhem in samenwerking met Museum Smedekinck ook dit jaar weer een dialectdienst. Deze wordt gehouden op zondag 19 augustus bij Museum Smedekinck, als het weer het toelaat in de open lucht. De kerkdienst begint om 10 uur. Iedereen is van harte welkom.

In de regio zijn er met enige regelmaat kerkdiensten in het dialect. "Voor mensen die van huis uit het dialect als moedertaal hebben meegekregen betekent een kerkdienst in het dialect een bijzondere ervaring", zegt Gerrit Wesselink, die de beide eerste dialectdiensten bij Museum Smedekinck leidde. "Door gebruik te maken van het dialect komt de betekenis van hetgeen we horen en beleven in het geloof, in het lezen van de Bijbel, in het zingen en bidden toch dichterbij. Uitdrukkingen en standaardbewoordingen worden net even iets anders weergegeven dan gewoonlijk het geval is en daarmee is de belevenis intenser, dichterbij."
Dit jaar wordt de dialectdienst geleid door Roelie Reiling. Zij is werkzaam bij 's Heeren Loo als predikant en geestelijk verzorger van mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk. Reiling is opgegroeid in Aalten en woont nu in Steenderen. Het Achterhoeks dialect is haar moedertaal, die ze tijdens de kerkdienst graag met de bezoekers wil delen.
Muzikale medewerking aan de dienst wordt verleend door blokfluitgroep Vivente.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck


Derby Longa '30-Grol op State of Art Keitoernooi 2018

LICHTENVOORDE - Op dinsdag 21 en zaterdag 25 augustus aanstaande vindt weer het jaarlijkse State of Art Keitoernooi plaats. Dit voetbaltoernooi wordt traditiegetrouw gespeeld op de accommodatie van Longa '30. De deelnemende ploegen zijn dezelfde als vorig jaar, te weten AZSV, RKZVC, Grol en uiteraard Longa '30 zelf.

Dinsdag spelen om 19.00 uur eerst Longa'30 en AZSV tegen elkaar en om 21.00 uur ontmoet RKZVC het team van Grol. Zaterdag vindt om 16.00 uur dé derby Longa '30 – Grol plaats. Om 18.00 uur spelen de hoofdklassers AZSV en RKZVC tegen elkaar.
De einduitslag wordt bepaald op basis van het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten. Bij gelijk eindigen beslist het doelsaldo en indien dit ook gelijk is, gaat de toernooizege naar het team dat de meeste strafschoppen benut, die na iedere wedstrijd worden genomen.

Het State of Art Keitoernooi is een vast onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de altijd drukbezochte wedstrijden zijn voor de Lichtenvoordenaren een mooie opmaat naar de competitiestart op 23 september in de eerste klasse E.