Boerenbruiloft, folklore en vermaak

AALTEN - Op zondag 2 september gaan Ruben van de van Reedehoek en Natasja van de Aaltense Lindebulten trouwen. De bruid en bruidegom zullen zich tooien in Achterhoekse kleding en worden vergezeld door hun bruidskinderen. Hoewel de bruidskoe er niet bij zal zijn, zullen er zoveel mogelijk traditionele elementen aanwezig zijn. De boerenbruiloft is drie jaar geleden weer nieuw leven ingeblazen door de dansgroepen De Klepperklumpkes van 't Walfort en De Vier Winden.

Deze keer wordt er een combinatie met gezelligheidsmuziek gemaakt. Natuurlijk is een dansje met de leden een vanzelfsprekendheid.
De laatste boerenbruiloft had wel een heel speciaal effect. Peter Hermes, de muzikant, en Mariƫlle Rougoor, zijn vriendin, waren het paar. Hij was zo gecharmeerd van haar dat hij haar ter plekke ten huwelijk vroeg. Inmiddels zijn zij echt getrouwd en is hun zoon Lieuwe geboren.
De feestlocatie op zondag 2 september is Het Romienendal aan de Aladnaweg 3 in Aalten. Het feest begint om 13.30 uur en zal duren tot ongeveer 19.00 uur.
Toegang is gratis.