Peter Weenink (midden) met de Gouden Melkbus. Foto: PR

Verrassende winnaar Kaasboerderij Weenink Open

LIEVELDE - De omstandigheden, droog en zonnig, waren uitstekend op het elfde Kaasboerderij Weenink Open. Een boerengolfwedstrijd waarbij de boerengolfbaan twee keer wordt geslagen met in totaal twintig holes en een lengte van circa vijf kilometer. De spelers startten op de holes in groepjes van drie spelers. Op één hole na waar met vier spelers werd gestart. Paul Niehues uit het Duitse Vreden sloeg een fantastische eerste ronde met 66 slagen. Hij was hiermee zeven slagen beter dan Hemmie Spekschoor met 74 slagen. Rik Walvoort en Peter Weenink sloegen ieder 75 keer. Het leek een appeltje-eitje voor Paul Niehues, die na enkele keren als tweede te zijn geëindigd nu eindelijk op weg leek naar de toernooizege. Na de tweede ronde was de uitslag verrassend. Hemmie Spekschoor en Peter Weenink ex aequo op een met 149 slagen. Willie Slutter op plek drie en Paul Niehues op plaats vier. Spekschoor en Weenink gingen kampen op hole 1 en hole 10. Weenink won met één slag verschil en mocht daardoor de Gouden Melkbus in ontvangst nemen. Voor hem kwam een droom uit: winnaar op zijn eigen Kaasboerderij Weenink Open.