Chris Platter. Foto: Mark Ebbers
Chris Platter. Foto: Mark Ebbers Foto:

GroenRijk Groenlo wordt vijf en viert dat

GROENLO – Het is de plek waar al tientallen jaren zaken voor in en rond de tuin te koop zijn. Ook Grollenaar Chris Platter (55) is er al tientallen jaren te vinden. In verschillende functies voor in naam verschillende bedrijven. Sinds 1 september 2013 wappert er de vlag van GroenRijk en is hij bedrijfsleider. Aankomende zaterdag exact vijf jaar geleden.

Door Mark Ebbers

GroenRijk, net buiten Groenlo aan de N18, heeft volgens Platter duidelijk een regiofunctie: "Naast mensen uit Groenlo en directe omgeving, hebben we veel klandizie uit met name Eibergen, Lichtenvoorde en Winterswijk." Uit een flink deel van de Oost-Achterhoek weet men de Groenlose vestiging, één van de ongeveer dertig centra van Groenrijk door heel Nederland, te vinden.

Groen staat centraal
Het tuincentrum van GroenRijk aan het Maarsevonder 5 heeft een assortiment waarbij de focus vooral op groen ligt. Platter: "In zaken als tuinmeubelen, schuttingen en ander tuinhout hebben we een beperkt assortiment, ook vanwege de beperkte ruimte op deze locatie."
Hij vervolgt: "Wij zijn in de eerste plaats groenspecialist. Daarnaast hebben we natuurlijk ook accessoires, zaken als plantenbakken en potten, en decoraties." Die decoraties zijn er vooral in overvloed in de tijd naar kerst toe.
"Het omzetten van de winkel naar het kerstseizoen vindt plaats in september en oktober, waarna de piek van dat seizoen volgt in november en december. Vanaf januari wordt alweer toegewerkt naar het voorjaars- en zomerseizoen, dat in maart echt begint. September is eigenlijk een overgangsmaand, tussen de twee hoofdseizoenen van de tuincentra in."

Feestelijke vijfde verjaardag
En de eerste dag van die maand viert GroenRijk Groenlo zijn verjaardag. Op zaterdag 1 september zijn er bij de vestiging allerlei feestelijke activiteiten, zoals een roofvogelshow en een kinderworkshop vogelpop maken. Die workshop is ook al op de vrijdagmiddag ervoor. De 'hoofdact' van het lustrumweekend is Ivo's (van het programma De Grote Tuinverbouwing) Groenshow. Op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus en op zaterdag 1 september zijn er ook verschillende acties met gratis artikelen. Meer informatie is te vinden in de huis aan huis verspreide folder 'GroenRijk Groenlo 5 jaar'.
De feestelijke lustrumzaterdag is voor Chris Platter en zijn medewerkers ook een afsluiting van een periode die door de aanleg van de nieuwe N18 het afgelopen jaar niet altijd even gemakkelijk was, niet voor hen en ook niet voor de klanten. De wegenbouwwerkzaamheden gingen van tijd tot tijd gepaard met overlast en moeilijker bereikbaarheid, en nadat de nieuwe weg gereed was, moest men wennen aan de nieuwe routes ernaartoe. "Maar we zijn weer goed bereikbaar", aldus Platter. Dus wat hem betreft geen enkele reden om niet naar GroenRijk te komen de komende dagen, en natuurlijk daarna.


www.groenrijkgroenlo.nl


Henk Visser presenteert boek

BREDEVOORT - Het belang en de kunst van het waarnemen staan centraal in de boekpresentatie en lezing, die kunstenaar Henk Visser op zaterdagavond 8 september in de Bredevoortse Koppelkerk houdt.

Vissers boekje 'De Blik' over kijken, waarnemen en verbeelding bevat teksten en collages van zijn hand. Visser vertelt deze avond over het boekje en het werk dat is opgenomen in de tentoonstelling BOOK - PAPER - SCISSORS in de Koppelkerk.
In de pauze zal de kunstenaar zijn boekje signeren. Na de pauze gaat filosoof Kees Meijlink met Visser in gesprek en kan ook het publiek zich mengen in een discussie over de verbeelding.
De Koppelkerk is aan de Koppelstraat 35. De lezing begint om 20 uur (zaal open om 19.30 uur). Entree 7,50 euro. Reserveren (gewenst) via tel. 0543-216 005 of de website.