Bridgen is een boeiend spel met vele mogelijkheden. Foto: Bridgeclub de Robber
Bridgen is een boeiend spel met vele mogelijkheden. Foto: Bridgeclub de Robber

Cursus bridgen bij jubilerende Bridgeclub Zieuwent

ZIEUWENT - Twintig jaar geleden werd op een feestje in Zieuwent aan wijlen Frits van der Ven gevraagd: "Kun jij ons bridgen leren?" Deze vijf woorden werden de start van de Bridgeclub Zieuwent. Inmiddels bestaat de club al weer twintig jaar en heeft ruimte voor nieuwe enthousiastelingen die dit boeiende kaartspel willen leren. Daarom start de BCZ in september met een gratis cursus.

Frits speelde zelf al jaren bij de bridgeclub in Aalten en had verteld dat bridgen zo'n leuk spel was met veel mogelijkheden. Hij stak wat tijd in de voorbereiding en begon met acht cursisten in de diverse huiskamers met de lessen. Na die eerste serie lessen kwamen er meer cursisten en de huiskamers werden te klein. Er werd er een grotere locatie gezocht om te kunnen kaarten. Die werd gevonden bij Het Witte Paard en woensdagavond werd de vaste bridge-avond. Bridgeclub Zieuwent was geboren, een club waar gezelligheid en sportiviteit 'troef' zijn.

In de loop der jaren kreeg BCZ veel leden van buiten Zieuwent en op woensdagavond zijn dan ook bijna alle parkeerplaatsen bij de kerk bezet. Al vele jaren komen elke tweede zondag van de maand bridgers uit de omgeving 's morgens een wedstrijd spelen met als hoofdprijs een fles wijn. Soms was een van de winnaars zo jong, dat hij als prijs een fles cola mee naar huis kreeg in plaats van de wijn.

Na twintig jaar is er binnen de club ruimte gekomen voor nieuwe leden en wil de huidige leiding in een cursus van tien bijeenkomsten geïnteresseerden kennis laten maken met de grondbeginselen van het bridgen. Na die tien lessen kunt u, als BCZ-lid, direct in de zomermaanden op woensdagavond meespelen bij Het Witte Paard. Begin september start dan weer de eerste competitieronde van het winterseizoen.

Mocht uw belangstelling gewekt zijn en wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Riky Weijers, tel. 0544-351 445 of Gerry Koppenens, tel. 0544-372 367. Deelname aan de cursus is gratis.