De Schaopenscheerders zorgen kermisdinsdag weer voor een mooi feestje. Foto: PR
De Schaopenscheerders zorgen kermisdinsdag weer voor een mooi feestje. Foto: PR

Kermis met de Schaopenscheerders bij zaal Hogenkamp

LICHTENVOORDE - Ook dit jaar treden de 'Schaopenscheerders' weer op voor alle Lichtenvoordse 55-plussers die houden van een gezellig kermissfeertje. De geschiedenis heeft het geleerd: alle feestvierders van 2016 en 2017 hebben enorm genoten van de ambiance, de koffie/thee, de muziek, de hapjes, de lekkere snacks en de onderlinge gezelligheid die geboden wordt op kermisdinsdag binnen en buiten bij café Hogenkamp.

Kermis zonder de Schaopenscheerders? Dat bestaat niet in Lichtenvoorde. De rijpere jeugd is groot geworden met de jaarlijkse rondgang op kermisdinsdag van deze groep bevlogen muzikanten. Het koningspaar werd begeleid bij hun tocht langs de cafés . En overal waar men binnenkwam, kwam de feeststemming er pas echt goed in. Maar tijden zijn veranderd. En dat hoort ook zo. Maar je moet niet alles overboord gooien en zeker de goede dingen niet. Vandaar dat de muzikanten van 'de boerenkapel' hun kwaliteiten nog graag steeds inzetten voor een ieder die houdt van schwung, schaukeln, Egerlandermuziek, meezingers en andere ingrediënten die garant staan voor gezelligheid. En die noeste inzet komt nu met de kermis voor de derde keer tot uiting in een vrolijk open-air feestconcert bij Hogenkamp. En mooi meegenomen..bij slecht weer verhuist men naar binnen en kan alles gewoon door gaan. Iedereen is welkom om mee te feesten, te proosten en te toosten op alles waarop gedronken kan worden.

Maar let wel.. het succes van dit festijn is inmiddels bekend bij velen. En de mond-tot-mondreclame bleek in deze een lopend vuurtje te zijn. Dus wie er bij wil zijn op dinsdag 11 september doet er goed aan zich vooraf te verzekeren van een entreekaartje. De entree bedraagt 6 euro en is inclusief een kopje koffie of thee, een consumptiemunt en een bittergarnituur. Zaal open vanaf 13.30 uur. Vooraf reserveren niet mogelijk. Kaarten zijn te koop bij Hairlook Simone aan de Rentenierstraat, café Hogenkamp aan de Aaltenseweg of bij 'De Treffer' op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.30 tot 11.30 uur.


Oegandese ster Maurice Kirya naar Koppelkerk

BREDEVOORT - Zondagmiddag 9 september treden de bekende Oegandese zanger Maurice Kirya en pianist Jetse de Jong op in de Koppelsessies van de Koppelkerk. Een gemoedelijk zondagmiddagconcert in huiskamersetting.

Hier misschien onbekend, maar razend populair in Oeganda: Maurice Kirya. De soulvolle zanger heeft diverse prijzen gewonnen en heeft de afgelopen tien jaar door 35 landen getoerd in Afrika, Europa en Amerika. Nu hij even terug is in Nederland treedt hij o.a. op in de Koppelkerk in Bredevoort.

Op tour speelt Kirya het liefst met jong aanstormend talent. Daarom deelt hij 9 september het podium met een Jetse de Jong, een jonge en getalenteerde conservatoriumstudent aan het Conservatorium van Amsterdam. Jetse stond in verschillende bezettingen op podia en festivals in binnen- en buitenland.

Aangezien de ruimte beperkt is in het Boekencafé van de Koppelkerk wordt aangeraden op tijd te komen. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.
Het concert in de Koppelkerk in Bredevoort op zondag 9 september begint om 15.00 uur.