Geen veertig meer en toch nog de Engelse taal leren?

LICHTENVOORDE - De wereld wordt relatief gezien steeds kleiner voor een ieder van ons. Kom je zelf niet in het buitenland, 'het buitenland komt naar jou'.

Regelmatig horen we van vijftig-plussers dat zij toch zo graag een beetje zouden kunnen praten met mensen uit den vreemde die zij in eigen woonplaats, op vakantie in Nederland of over de grens tegen komen. Het hoeft geen uitgebreide conversatie te zijn maar gewoon een klein gesprekje over het weer en andersoortige 'small talks' (babbeltjes) zou al heel mooi zijn. Engels is dé voertaal in de wereld. Wie er een beetje kaas van heeft gegeten, komt gemakkelijk er iets verder. Het veraangenaamt en versoepelt je contacten met je omgeving. . Daarnaast is het ook erg handig om een paar Engelse termen te kennen als je met de nieuwste telefoons, iPads en andere moderne media werkt.

Voor die mensen die de eerste schreden willen zetten op het pad van de Engelse taal, voor hen die in een ver verleden misschien toch te weinig opgelet hebben, voor mensen die nog graag hun kennis willen opfrissen is er weer een heel mooi aanbod bij KBO Lichtenvoorde. Docente Marijke Moen start graag met een derde groep cursisten. Zij verzorgt haar lessen op de vrijdagochtend en tussen 09.00 en 13.30 uur. De cursussen worden gegeven tegen een zeer aantrekkelijk tarief voor leden van KBO.

Nog geen lid? Geen nood. Voor slechts 25 euro per jaar ben je lid van KBO-PCOB, de grootste ouderenorganisatie van Nederland die opkomt voor de belangen van alle 50-plussers. Lid zijn van KBO-PCOB kan levert veel voordeel op op het gebied van zorgverzekering, energie en juridisch advies. Bovendien ontvangen leden tien keer per jaar een prachtig magazine met daarin interessante verhalen, thema's die in de belangstellingssfeer van de doelgroep liggen en financiële tips. Mensen die geïnteresseerd zijn in Engelse les nemen contact op met Evy Veuger (tel. 371 589) of met het KBO secretariaat (tel. 397 073). Het cursusjaar start , volgens goed Lichtenvoords gebruik, na de kermis.