Boogie Woogie belangrijk voor muziekcultuur Winterswijk. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Boogie Woogie belangrijk voor muziekcultuur Winterswijk. Foto: Bernhard Harfsterkamp Foto: Foto:

Café Doodgewoon: praten over het levenseinde

LIEVELDE - Bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde, aan de Eimersweg 3, vindt op woensdag 19 september weer een bijeenkomst van Café Doodgewoon plaats. Het theam is dit keer: 'Leven is ook doodgaan, zullen we erover praten?'. De inloop is vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Dood gaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommige mensen weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Voor anderen speelt doodgaan (bijna) niet in het dagelijks leven. Voor veel mensen blijkt het dikwijls moeilijk om erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Hoe doe je dat? En waarom zou je praten over doodgaan? Mensen staan vaak weinig stil bij hoe ze willen leven wanneer het sterven nabij is. En ook: hoe maak je duidelijk aan je omgeving wat je dan zou willen? In deze bijeenkomst maken de aanwezigen kennis met verschillende manieren om het gesprek over het levenseinde te voeren. Op de website www.doodgewoonbespreekbaar.nl staat veel informatie. Er is op de bijeenkomst volop gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.
Gastspreker is Bo van Aalst, trainer van Stichting STEM (STerven op je Eigen Manier). Deze bijeenkomst wordt gesponsord door Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

Volgende bijeenkomst: 12 november over rouw en verlies bij dementie


www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek

Telefoon: 06 13 15 91 44


Kinderen in Oost Gelre maken kennis met popmuziek

OOST GELRE - Ook dit schooljaar kunnen kinderen uit groep vijf van basisscholen in Oost-Gelre kennismaken met popmuziek. Tijdens het project 'lichte muziek' krijgen zij een jaar lang op een leuke en interactieve manier popmuziekles. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Project lichte muziek
Het doel van het project is om basisschoolkinderen uit groep vijf op een enthousiaste en leuke manier intensief kennis te laten maken met popmuziek/ lichte muziek. Dit in aansluiting op de (eventuele) AMV lessen die de kinderen in groep 4 hebben gevolgd. De kinderen hebben een jaar lang een keer per week popmuziekles (met uitzondering van de schoolvakanties) en kunnen daarbij kiezen uit elektrische (bas)gitaar, toetsen (keyboard/piano), zang en drums. De lessen vinden na schooltijd in kleine groepen van circa drie of vier leerlingen plaats.

Al snel als band samen spelen

Na een aantal basislessen wordt er al spoedig in bandsamenstelling gespeeld. Het project is geïnitieerd door de gemeente Oost Gelre en wordt uitgevoerd door Boogie Woogie in samenwerking met de gemeente.

Aanmelden voor het project
De popmuzieklessen worden gegeven door docenten van Boogie Woogie op verschillende locaties in Oost Gelre. Op elke locatie staan instrumenten en bandapparatuur opgesteld zodat de lessen optimaal kunnen worden verzorgd. De lessen beginnen in oktober en de kosten bedragen 150 euro. Wil je alsnog meedoen met dit unieke project, meld je dan uiterlijk 24 september via het aanmeldformulier op de website van Boogie Woogie.


www.boogiewoogie.nl.