De Oude Calixtuskerk in Groenlo, waar op 16 september de derde taxatiedag van Schatgraven plaatsvindt. Foto: Theo Huijskes
De Oude Calixtuskerk in Groenlo, waar op 16 september de derde taxatiedag van Schatgraven plaatsvindt. Foto: Theo Huijskes Foto:

Schatgraven komt naar Oude Calixtuskerk

GROENLO - Na een periode van zes jaar doet het team van Schatgraven, het tv-programma van Omroep Gelderland, op zondag 16 september voor de derde maal de Oude Calixtuskerk in Groenlo aan.

Door Theo Huijskes

Belangstellend publiek wordt ook dit jaar weer in de gelegenheid gesteld om allerhande kunst en curiosa mee te brengen. Tijdens iedere taxatiedag worden diverse taxateurs met een verschillende achtergrond ingezet om de waarde dan wel de herkomst van de ingebrachte objecten vast te stellen. De taxaties zijn gratis.

Hiermee wordt om 11.00 uur 's morgens een start gemaakt. Vervolgens worden om 16.00 uur de deuren van de Oude Calixtus gesloten. Alleen degenen die dan binnen zijn en tevens in het bezit zijn van een bon met nummer, kunnen er verzekerd van zijn dat hun spullen nog in aanmerking komen voor een taxatie. De presentatie is in handen van Peter van den Hout.