Afbeelding
Foto:

Schik in schaken?

LICHTENVOORDE - Schaakvereniging Rokade Lichtenvoorde heeft op 30 augustus het nieuwe seizoen afgetrapt. Bijna 30 schakers tegelijk konden zich het hoofd buigen over de eerste bekerronde van seizoen 2018/2019. De deelnemers waren goed uitgerust na de vakantieperiode en dat leverde direct al weer superspannende partijen op; dat belooft wat voor het komende seizoen.

Ook schik in schaken en wil je eens meespelen en sfeer proeven? Je van harte welkom op de donderdagen om 20.00 uur bij hotel restaurant het Zwaantje te Lichtenvoorde. En voor wie lid wil worden, de eerste vier weken zijn sowieso gratis en de gezelligheid ook. Meer informatie: zie www.rokade.nl.


Klein Falckenborg heerst

OOST GELRE - Postduivenvereniging De Blauwe Doffer streed zaterdag 1 september op twee fronten. Enerzijds was er de jongeduivenvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin en anderzijds de natourvlucht vanuit Tienen. Het weer kon deze zaterdag weinig problemen opleveren. Doorgaans was het zonnig, afgewisseld met hier en daar wat bewolking. Er was geen neerslag en met een temperatuur van rond de 24 graden was het goed te doen voor de duiven. Marco Klein Falckenborg was in beide wedstrijden met zijn duiven de beste.

Nanteuil le Haudouin is een losplaats in Frankrijk op een afstand van 421 kilometer. Aan de jongeduivenvlucht werd deelgenomen door zes liefhebbers met 96 duiven waardoor er 32 prijzen konden worden gewonnen. De lossing was om 8.30 uur waarna de eerste prijsduif om 14.12.58 uur werd geklokt door Marco Klein Falckenborg. De laatste prijsduif kwam op naam van S. Breuer. Klein Falckenborg was ongenaakbaar met de eerste prijs: acht duiven bij de eerste tien en in totaal 24 uit 41. In C.C. 1 Achterhoek bezet hij nu de eerste twee plaatsen. Tweede op de uitslagenlijst was Breuer met een fraaie 50% prijs. Hij komt tot zes uit twaalf. Derde op de lijst was R. te Molder met twee uit achttien.

Tienen ligt in Belgiƫ op een afstand van 178 kilometer. Door negentien liefhebbers werden 382 duiven ingekorfd. Het prijzentotaal kon daardoor oplopen tot 96 stuks. Gelost om 9.30 uur was de eerste prijsduif om 11.49.12 uur voor, ook hier, M. Kl. Falckenborg. De laatste prijsduif werd geconstateerd door de combinatie Heezen-Goossens. Kl. Falckenborg was ook in deze natourvlucht de duidelijke winnaar: eerste prijs, vier duiven bij de eerste tien en in totaal 100% prijs met twintig uit twintig. Tweede werd F. Nijhof met drie duiven bij de eerste tien en in totaal veertien uit achttien. Derde op de lijst was A. Schwaing met drie bij de eerste tien en uiteindelijk 12 uit 22.