Het winnende team van Sint Jorisschool. Foto: Maartje de Kort
Het winnende team van Sint Jorisschool. Foto: Maartje de Kort Foto:

Dahleo op bezoek bij:

De Kinderspelen

Tekst en foto Maartje de Kort

LICHTENVOORDE – Bij het Swite-terrein was het zaterdag 1 september een gezellige drukte en het weer zat enorm mee. De vlaggen van alle corsogroepen wapperden met trots aan de gevel en er stonden wat nieuwsgierige kinderen te wachten tot ze naar binnen mochten. De vrijwilligers namen hun plaats in en de brandweer hees de vlag: de kinderspelen en de kermisfestiviteiten gingen hiermee officieel van start! Lees verder op pagina 3.

Bijschrift foto: St. Jorisschool wint bloemplakwedstrijd

In de knutselhoek werd druk geknutseld aan buttons van Dahleo en bij de survivalbaan werd druk geklauterd. De brandweer heeft veel nieuwsgierige kinderen bij hun wagens en heeft rondjes gereden met de kinderen. Dahleo heeft tijdens zijn Meet&Greet staan schitteren op vele foto's en genoot van alle aandacht.
In het midden van het terrein vond de bloemplakwedstrijd plaats, die voor de bovenbouwleerlingen van de basisscholen was uitgeschreven. Hier was veel belangstelling voor en de kinderen hebben gestreden voor de eerste plaats en daarbij behorende wisselbeker! Ook was er belangstelling voor de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, waarvan bestuursleden Herman ter Haar en Chantal Dusseldorp aan het einde van de middag de winnaars bekend maakten.
De winnaars van de kleurwedstrijd zijn Liz en Pepijn van de St. Jorisschool, Roos van de St. Jozef, Elin en Eline van de Pastoor van Ars, Shelina en Eliahna van de Frans ten Bosch en Kyra van de Regenboog. Deze kinderen wonnen allemaal een ijs-bon. De hoofdprijs werd gewonnen door Suze en Joes van de Frans ten Bosch, zij werden geprezen om de samenwerking en hebben de tribunekaarten gewonnen. De bovenbouwers van de Jorisschool gingen compleet uit hun dak toen ze hoorden dat ze de eerste prijs van de bloemplakwedstrijd hadden gewonnen en namen de wisselbeker mee naar school. Daar mag deze het hele jaar staan in de hoop dat ze volgend jaar hun titel kunnen verdedigen. Tegen het einde van de middag verlieten vele kinderen enthousiast het terrein en deelde Dahleo menig high-five uit. Ook kregen de kinderen een plaktattoo mee met de afbeelding van Dahleo. De organisatie kan terug kijken op een prachtige middag vol mooie momenten en onbetaalbare vrijwilligers!