AJ Plug bij Rockcafé Taste. Foto: Henri Walterbos
AJ Plug bij Rockcafé Taste. Foto: Henri Walterbos

Grols Jazz-VesteVal regionaal muziekfeest

GROENLO - In de Gelagkamer van Grolsch Brouwhuys in de Lange Gang een lachende en glunderende Marcel Teunissen en Huub Hofstede van Jazzsociëteit Groenlo. Ze hebben er alle reden toe. Het is druk in de Grolse binnenstad. Uit de gehele regio komen liefhebbers op het Jazz-VesteVal af. "Er is weer veel volk op de been. We hebben zowel een goede voorverkoop als vrije verkoop vanavond gehad, en de reacties zijn enkel positief," aldus Hofstede proostend met Teunissen.

Door Henri Walterbos

Voor de 31ste keer het Grols Jazz-VesteVal. Zeven bands in zeven kroegen. Zeven verschillende smaken. In de achterzaal Buddy X, één van de topformaties van Ruud Weber, een graag en veelvuldig gezien muzikant in Groenlo, met name op de muziekmiddagen die men ook nog zes keer per jaar organiseert. Ook Weber kijkt terug op een fijne avond. "We hebben lekker gespeeld en de mensen waren enthousiast. We spelen hier altijd graag", vertelt hij 's nachts als hij het historische pand verlaat waar hij zo'n goede band mee heeft.

In Rockcafé Taste dit keer geen 'van dik hout zaagt men planken', maar de zeer getalenteerde en stevig aan de weg timmerende A.J. Plug, in een akoestische setting met Klaas Kuijt op gitaar en als gast Livin Blues-legende Nicko Christiansen op sax. Het publiek gaat van kroeg naar kroeg, van het ene feest naar het andere feest, elkaar tippend waar ze zeker nog naar toe moeten gaan. In de Boemel pure kwaliteit van Montis Goudsmit & Directie, het Achterhoekse talent Two Times Two bij Streets, bij Wissink de ouderwets op dreef zijnde VandeVen Band, bij café de Kroon Shakedown Tim & the Rhythm Revue. Bij De Pauw de elfkoppige band Always There met een soul- en funkfeest waarbij de voetjes veelvuldig van de vloer gaan. Ook dat is het Grols Jazz-VesteVal.


Gedicht

Eén van de bezoekers aan het VesteVal was collega/correspondent/woordkunstenaar Barbara Pavinati uit Lichtenvoorde.

Het Jazz-VesteVal inspireerde haar tot het volgende gedicht.

Jazzvesteval

een avond was ik jazz
vol met klank
vol met dans
vol met lach
vol met drank

flikkerende lichten
desire, always there
verstopt in mijn oren

niet alle muziek heeft woorden
covers kan ik horen

boemel, taste, kroon
lange gang
rotsvast van kroeg naar kroeg

we want more
joelt het publiek
keer op keer
ik spreek in stijl:
ik wil meer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding