Compleet uit hun dak

Vervolg van de voorpagina

Ruim 600 kinderen hebben zich deze middag vermaakt met skippyballen, het springkussen, kleintje kermis en Dansen met Wiesje. In de knutselhoek werd druk geknutseld aan buttons van Dahleo en bij de survivalbaan werd druk geklauterd. De brandweer had veel nieuwsgierige kinderen bij hun wagens en heeft rondjes gereden met de kinderen. Dahleo heeft tijdens zijn Meet&Greet staan schitteren op vele foto's en genoot van alle aandacht.

In het midden van het terrein vond de bloemplakwedstrijd plaats, die voor de bovenbouwleerlingen van de basisscholen was uitgeschreven. Hier was veel belangstelling voor en de kinderen hebben gestreden voor de eerste plaats en daarbij behorende wisselbeker! Ook was er belangstelling voor de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, waarvan bestuursleden Herman ter Haar en Chantal Dusseldorp aan het einde van de middag de winnaars bekend maakten. De winnaars van de kleurwedstrijd zijn Liz en Pepijn van de St. Jorisschool, Roos van de St. Jozef, Elin en Eline van de Pastoor van Ars, Shelina en Eliahna van de Frans ten Bosch en Kyra van de Regenboog. Deze kinderen wonnen allemaal een ijs-bon. De hoofdprijs werd gewonnen door Suze en Joes van de Frans ten Bosch, zij werden geprezen om de samenwerking en hebben de tribunekaarten gewonnen.

Bloemplakwedstrijd
De bovenbouwers van de Jorisschool gingen compleet uit hun dak toen ze hoorden dat ze de eerste prijs van de bloemplakwedstrijd hadden gewonnen en namen de wisselbeker mee naar school. Daar mag deze het hele jaar staan in de hoop dat ze volgend jaar hun titel kunnen verdedigen.

Tegen het einde van de middag verlieten vele kinderen enthousiast het terrein en deelde Dahleo menig high-five uit. Ook kregen de kinderen een plaktattoo mee met de afbeelding van Dahleo. De organisatie kan terug kijken op een prachtige middag vol mooie momenten en onbetaalbare vrijwilligers!


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Deze uitzending is op 7 september in de Antoniushove en begint om 15.00 uur.

1. ZSOM Regiojournaal
Laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen 2 weken uit de regio in het regiojournaal.

2. Bloemencorso Lichtenvoorde 2017
Ieder jaar maakt de ZSOM opnames van de bloemencorso's van Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde. Op dit moment zijn alle wagenbouwers in deze plaatsen volop in de weer met de bouw van hun corso wagens. Vooruitlopend op deze corso's kunt u de komende weken terugkijken naar de bloemencorso's van 2017. In deze uitzending het bloemencorso van Lichtenvoorde van 2017.

3. ZSOM Regiojournaal
Herhaling van het regiojournaal.

4. Openluchtspel Borculo 2018
Op 14 juli nam de ZSOM opnames van het openluchtspel 't is 'Bingo' op de camping', dat werd opgevoerd in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo. Het kan op de camping flink uit de hand lopen, zo zal blijken. Door drankmisbruik, overspel en hooglopende ruzies, alemaal zaken die je niet direct met een ontspannen vakantie associeert, dreigt de boel te escaleren. Maar de knotsgekke en bizarre verwikkelingen in het stuk werken gelukkig wel op de lachspieren. Aangevuld met allerlei andere bijzondere campinggasten, het personeel en diverse figuranten is er weer een bonte stoet aan verschillende typetjes te bewonderen. Het blijspel in drie bedrijven geschreven door Evelien Evers, werd tot een openluchtspel bewerkt door Jan Dijkman en geregisseerd door Hilda Haselberg. Al met al genoeg hilarische verwikkelingen zodat het weer 'Bingo' is op de camping. Vandaag het tweede bedrijf.

Kijk ook op www.zsom.nl. Op onze website kunt u kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het weekjournaal