Maar.. ík had toch voorrang?!

LICHTENVOORDE - Kent u dat ook? Dat gevoel dat u het zeker meent te weten en toch! Hoe zit het ook al weer met die voorrangsregel? Wat betekent die nieuwe belijning op de wegen? En dat bord dat men daar geplaatst heeft, wat moet ik daar mee?

Als u zich dit af en toe of zelfs geregeld afvraagt, dan is het al wat langer geleden dat u het destijds zo fel begeerde roze papiertje wist binnen te halen. Rijlessen, rijexamen… we weten het allemaal nog als de dag van gisteren. Maar die dag ligt voor veel weggebruikers al heel lang achter hen. En dus ook de toentertijd opgedane kennis is van lang geleden. Gelukkig verandert er niet dagelijks iets aan de verkeersregels maar toch.. in de loop der tijd is er veel gewijzigd en bij gekomen. En daar weten we niet allemaal tijdig op in te spelen of correct mee om te gaan. Misschien is het wel hoog tijd om de theoretische zijde van het rijexamen nog eens wat op te frissen?

Speciaal voor de leden maar ook voor mensen die wellicht op termijn denken lid te worden, is er ook binnenkort in 'De Treffer' weer gelegenheid om onder leiding van Jos Dusseldorp de oude kennis weer eens op te frissen en kennis te maken met de nieuwigheden die van belang zijn voor alle weggebruikers. Dus ook voor mensen die geen auto besturen. De Krachtige Belangen Organisatie organiseert weer zo'n cursus onder de noemer 'Weet je Wetje' Er is nog, beperkt, plaats voor belangstellenden die op dinsdag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur aan de hand van dia's hun jarenlange rijervaring eens wat willen opfrissen. Aanmelden kan bij KBO contactpersoon Annette de Jong, tel. 0544- 372 871 .


Themabijeenkomst voor naasten van mensen met depressie

ACHTERHOEK - Op dinsdagavond 9 oktober organiseert VIT-hulp bij mantelzorg een themabijeenkomst bij De Mattelier in Groenlo over het omgaan met een depressie bij je naaste. Deze avond is gratis toegankelijk voor alle mensen in de regio die een naaste (partner, ouder, vriend, familielid) hebben met een depressie en begint om 19.30 uur.

Van naasten van iemand met een depressie wordt vaak veel geduld, begrip en tact gevraagd. Evenals ziekte-inzicht en het kunnen aangeven van de eigen grenzen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend. Wat is belangrijk om te (blijven) doen en wat moet je zien te vermijden? Tijdens deze avond zal Henriëtte Doornenbal, preventiefunctionaris GGNet Oost Achterhoek, informatie, tips en handvatten geven voor het omgaan met je naaste met een depressie. Ook is er ruimte voor uitwisselen van ervaringen. Het is mogelijk om na afloop voor een vervolgavond aan te melden.

Wie meer wil weten over deze bijeenkomst of wie zich wil aanmelden, kan kan telefonisch contact zoeken met VIT op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur via 0544-82 00 00 of mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. De koffie en thee wordt aangeboden.