Longa '30 na derde zege poulewinnaar

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zaterdag met 1-2 gewonnen van DZC '68. Beide ploegen waren na zeges op VIOD en Bon Boys al zeker van de volgende ronde, waardoor alleen de koppositie in de poule nog op het spel stond. Longa '30 ging er dus met die eer vandoor.

Longa '30 begon beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg en kwam na 25 minuten spelen dan ook terecht op voorsprong. Wallerbos werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied en de bal ging op de stip. Nick te Veldhuis stuurde de doelman keurig de verkeerde hoek in: 0-1. Met deze stand gingen de ploegen ook de kleedkamer in.

Na rust was het spel van Longa '30 minder dan in de eerste helft, terwijl DZC '68 vooral via invaller Max Riekel steeds gevaarlijker werd. Toch kreeg Longa '30 een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De mooiste aanval ging via Mark Elferink, Willem Wallerbos en Bram Wopereis en kwam terecht bij Leon Beuting, maar die zag zijn volley gekeerd worden door de doelman. Die 0-2 kwam er alsnog. Freek Heinsbroek schoot een vrije trap niet eens heel goed in, maar zette wel de keeper op het verkeerde been.
Tien minuten voor tijd werd het toch weer spannend. Longakeeper Wouter Lankheet gaf knullig een vrije trap weg en was vervolgens kansloos op de pegel in de kruising van Max Riekel: 1-2. Gelukkig bleef het daarbij en nam Longa '30 revanche op de twee grote nederlagen van vorig seizoen tegen de zaterdageersteklasser (0-4 en 2-8).

Opstelling Longa '30: Lankheet, T. Wolters, Weijman, Stevens, Hulshof (46 M. Elferink), Te Veldhuis, Beuting, Bader, Wallerbos, Kemperman (52. Heinsbroek) en Wopereis.

Aanstaande zondag gaat het seizoen pas echt begonnen, als Longa '30 het in competitieverband opneemt tegen Rigtersbleek.