De winnaars van het handbaltoernooi van vorig jaar!
De winnaars van het handbaltoernooi van vorig jaar! Foto:

HV Erix trapt seizoen weer af met het handbaltoernooi voor basisscholen

Op zondag 23 september a.s. organiseert HV Erix voor de 43e keer het handbalkampioenschap voor basisscholen. De winnaars van afgelopen jaar waren bij de meisjes St. Jozef uit Zieuwent en bij de jongens de St. Jozef uit Lichtenvoorde.

We beginnen a.s. zondag vanaf 10.15 uur met de poulewedstrijden. In totaal hebben zich 9 meisjesteams, 9 jongensteams en een gemengd team ingeschreven. De organisatie heeft ervoor gekozen om in totaal 4 poules te maken, waarvan de nummers 1 en 2 doorgaan naar de kruisfinale. Na de kruisfinale zullen deze teams in de finales gaan strijden om de 1e of 2e plaats, of 3e of 4 e plaats.
Net als vorig jaar, worden de poulewedstrijden en kruisfinales over de breedte van de zaal gespeeld. Zo hebben de teams meer speeltijd en is er meer actie te zien op de kleinere veldjes waardoor het extra spannend wordt! De finale zal wel op een groot 'normaal' handbalveld worden gespeeld.

De gehele zondag wordt er door de schooljeugd in de Hamalandhal gehandbald. Wees van harte welkom om ze aan te moedigen en te genieten van het spel en het plezier van de jeugd!