Villa Sonnevanck te Groenlo. Foto: Eminent wonen & zorg - Joris Telders
Villa Sonnevanck te Groenlo. Foto: Eminent wonen & zorg - Joris Telders

Eminent wonen in villa Sonnevanck

REGIO - Sinds februari van dit jaar heeft Eminent wonen & zorg een nieuwe woonzorgvilla aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo in gebruik. Net zoals de vestiging in Ruurlo is de villa bestemd voor kleinschalige bewoning voor cliënten die vanwege een geestelijke of lichamelijke beperking niet meer zelfstandig kunnen wonen. De opzet was onderdak bieden voor zowel permanente bewoning als tijdelijke bewoning. Maar het aangeboden woon- en zorgniveau is van dermate kwaliteit dat er nog nauwelijks plek is voor tijdelijk onderdak. Op een enkele na zijn alle zeventien wooneenheden langdurig verhuurd.

Door Rob Weeber

Directeur Rob Los van Eminent wonen & zorg is verheugd dat alle inspanningen sinds het betrekken van de villa tot het gewenste resultaat hebben geleid. "We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een upgrade in service van ons woon- en zorgaanbod. Dat heeft er zeker mede toe geleid dat we buiten verwachting snel gegroeid zijn.

Het gaat om ieders welzijn

Een van onze sterke punten is dat we continuïteit in de personele bezetting hebben. We zijn een klein en hecht team met zeer weinig verloop. Dat zorgt voor herkenbaarheid en sfeer in de ontmoeting met de bewoners. Onze mensen hebben tijd voor een praatje en behandelen hen als individuen binnen een groep.

Mensen mogen zichzelf zijn, mits het natuurlijk niet teveel groepsverstorend werkt. Iedereen mag ook op zijn of haar eigen niveau meedoen aan onze activiteiten. Soms zelfs hebben we zelfs een 1:1 begeleiding. Het gaat immers om ieders welzijn. Onze locatie is ook een pre. Mantelzorgers en/of familieleden bijvoorbeeld lopen makkelijk even naar het centrum van Groenlo waar altijd wat te zien is. We zitten niet op een landgoed achteraf waar nauwelijks of geen reuring is. Het is hier, zoals ik dat noem, 'karakteristiek wonen, in verbinding met de omgeving'."

De verpleegkundige zorg van Eminent is volledig HKZ gecertificeerd. De bewoners huren de wooneenheid inclusief servicekosten en krijgen hun zorg vergoed vanuit het zorgkantoor (Wet langdurige zorg) of de gemeente (Wet maatschappelijke ondersteuning) of de zorgverzekeraar (Zorgverzekeringswet). Tijdelijk verblijf wordt onder voorwaarde van een verwijzing van een arts, volledig vergoed. Wie de villa bezoekt, begrijpt het succes. De huiskamer is ruim en bovendien aangrenzend aan een ruim buitenterras. De kamers zijn ruim en voorzien van een eigen badkamer en toilet. Bezoek is doorlopend mogelijk en de koffie staat altijd klaar. De villa ademt sfeer van weleer, maar wel in een modern jasje, fraai afgewerkt met warme materialen. Het is letterlijk eminent wonen en verzorgd worden.


eminent-wonen.nl/groenlo/