Kinderboekenweekactiviteiten bieb in teken van vriendschap

REGIO - Van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is vriendschap, onder het motto: 'Kom erbij!'. Alle lees- en informatieve boeken over vriendschap staan in het middelpunt van de belangstelling. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert tijdens deze Boekenweek twee gezellige én muzikale voorstellingen.

In Borculo, Groenlo en Eibergen kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar kennismaken met Mina Muziektheater, en de voorstelling 'Veertje wil vliegen'. Op een prachtige ochtend in het bos besluit het vogeltje Veertje dat ze wil leren vliegen. Na ontzettend veel gestuntel komt ze erachter dat ze dit niet alleen kan. Oude uil Oehoe vliegt langs en biedt haar hulp aan. Zou het lukken om Veertje te laten vliegen? Milou Pasveer (gitaar en zang) en Anna Lesterhuis (cello en zang) ontwerpen muziektheater voorstellingen voor kinderen. De voorstellingen bevatten afwisselende zelfgeschreven muziek waar kinderen naar kunnen luisteren maar ook aan mee kunnen doen. Milou en Anna spelen ook vaak met passende handpoppen. 'Veertje wil vliegen' is op zaterdag 6 oktober om 14.00 en 15.00 uur te zien tijdens het Cultuurfestival in Borculo (nabij het gemeentehuis). Op maandag 8 oktober bezoekt Mina Muziektheater de Bibliotheek Groenlo (16.00 uur) en op woensdag 10 oktober kunnen de kinderen uit Eibergen en omstreken in de Bibliotheek Eibergen (aanvang 16.00 uur) genieten van muziek en theater.

'ZieZus' is dit jaar te gast in de Bibliotheek Winterswijk. De voorstelling die gespeeld wordt is 'Vrienden door dik en dun', een vrolijke, muzikale meespeelvoorstelling naar aanleiding van ideeën van kinderen uit de zaal. Kinderen krijgen vragen zoals: 'Wat is vriendschap eigenlijk? Wat doe je graag met je vriend(in)? Heb je wel eens ruzie? Wie heeft er wel eens een avontuur beleefd samen met een vriend? Vertel eens!'
Vanuit de antwoorden van de kinderen ontstaat telkens een uniek verhaal waarin vriendschap een grote rol speelt. Kinderen mogen meespelen als personage, dier of voorwerp. De voorstelling is te zien op zaterdag 13 oktober, 10.30 uur, in de Bibliotheek Winterswijk (Theaterzaal GKC). Deze voorstelling is bedoeld voor kinderen van 4 tot 9 jaar, ouders natuurlijk ook welkom.