Foto: Willemien Kroezen
Foto: Willemien Kroezen

Nieuwe shirts en tassen voor KSV 35+

VRAGENDER - KSV 35+ ontving vrijdagavond 14 september haar nieuwe shirts uit handen van shirtsponsoren Vrijdag Kottertechniek en The Backcorner en nieuwe tassen van RIBO touch.

KSV Voetbal neemt dit seizoen voor het eerst met een team deel aan de 35+ competitie op vrijdagavond. Vrijdagavond 14 september nam KSV 35+ het in Vragender op tegen KSH 35+1, Longa '30 35+2 en FC Trias 35+2. Ook werden de nieuwe shirts en tassen officieel uitgereikt door de sponsoren.

Joop Kroezen van de sponsorcommissie van KSV bedankte in zijn korte speech eigenaar Sander Vrijdag van Vrijdag Kottertechniek, eigenaar Jeroen Wolterink van The Backcorner en eigenaar Rick Boschker van RIBO touch voor de shirts en tassen. „Sander, Jeroen en Rick leuk dat jullie weer bij KSV komen voetballen. Geweldig dat jullie de shirts en tassen van jullie eigen team sponsoren. Vroeger waren jullie alledrie talentvol. Hopelijk hebben jullie daar nog niet te veel van ingeleverd en lukt het jullie om kampioen te worden met KSV 35+."

Dat was niet aan dovenmansoren gericht. KSV won alle drie wedstrijden en is de trotse koploper.


Erix H1 wacht flinke uitdaging

LICHTENVOORDE - De oefenperiode zit erop, de handballers van Erix H1 zullen klaar moeten zijn voor het nieuwe seizoen in de landelijke hoofdklasse waarin ze vorig seizoen debuteerden.

Dat debuut in die hoofdklasse verliep eigenlijk beter dan verwacht want daar waar Erix dacht een zwaar seizoen tegemoet te gaan, werd al snel duidelijk dat Erix zich probleemloos zou moeten kunnen handhaven. Halverwege de competitie had men zich al verzekerd van nog minimaal een seizoen in de hoofdklasse. Wel speelde Erix te wisselvallig om van een stabiel seizoen te spreken, goede wedstrijden tegen topploegen werden afgewisseld met slechte wedstrijden tegen degradatiekandidaten. Uiteindelijk resulteerde dat in een 7de plek op de ranglijst aan het eind van het seizoen.

Doelstelling van het team van trainer/coach John Heinen is om het komend seizoen voor een top 4 plek te gaan. Dat dit een flinke uitdaging zal worden lijkt op voorhand een understatement. Daar waar de tweede teams van Artemis uit Doetinchem en Cometas uit Leeuwarden zijn gedegradeerd uit de hoofdklasse, zijn de eerste herenteams van dezelfde clubs na degradatie uit de tweede divisie erbij in gekomen. Tevens is Hurry-up 2 als nieuweling toegevoegd, het eerste herenteam van deze club uit Zwartemeer speelt in de Bene-Leaque, de hoogste divisie in het handbal.

Het belooft dus een mooi maar zwaar seizoen te worden vooral ook omdat de door een knieblessure weinig spelende Martijn Woeltjes definitief gestopt is en aan de technische staf is toegevoegd. Komt nog bij dat Marco Rötter door een recente schouderoperatie zeker de eerste competitiehelft uit de running zal zijn, wat vooral in verdedigend opzicht een forse aderlating is. Daarentegen is Pim Heutinck van H2 doorgestroomd na de hoofdmacht van Erix.

Omdat de eerste twee wedstrijden ook nog spelers om andere redenen gemist zullen worden, zal Heutinck hard nodig zijn om überhaupt een representatief team op de been te brengen. Het zal dus de eerste wedstrijden vooral overleven worden om niet gelijk achter de feiten aan te moeten lopen. Eerste wedstrijd van het seizoen is een gelijk een lastige uitwedstrijd tegen Artemis 1 uit Doetinchem op zaterdag 29 september om 20.30 uur.


Generale voor ONK Boerengolf

REGIO – Op de laatste wedstrijddag van de competitie Boerengolf spande het erom: wie wordt de absolute winnaar van het seizoen 2018, Irrgarten 1 of Kaasboerderij Weenink 1. Beide teams verkeren in een topvorm en zijn klaar voor het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf dat op zaterdag 6 en zondag 7 oktober op de green in Lievelde wordt gehouden.

De allerlaatste competitiewedstrijd op de green van Kaasboerderij Weenink in Lievelde was tevens een uitstekende gelegenheid om te focussen op het terrein en de omstandigheden. Regen zoals van afgelopen zondag heeft namelijk invloed op de concentratie.
Weenink heeft een nieuwe hindernis geplaatst. "Een vrachtwagen waar doorheen gespeeld moet worden", vertelt Peter Weenink. De hindernis werd zondag in de wedstrijd door alle deelnemende teams getest.

Na de vijfde competitiewedstrijd staat Irrgarten aan kop in de Competitie Oost. Het team heeft één punt meer dan Lievelde 2. In theorie maakt Lievelde 1 nog kans om het kampioenschap van het seizoen 2018 binnen te halen. Lievelde 2 had een slechte dag. De meest constante speler Hemmie Spekschoor ontbrak vanwege een blessure. Lievelde 1 won de laatste wedstrijd, maar kon in het puntenaantal Irrgarten niet meer voorbij gaan.

Thuisploeg Kaasboerderij Weenink 1 speelde een slecht seizoen. Ook op de thuisbaan liep het niet. De ploeg degradeert naar de Weideklasse.