Foto: eigen foto
Foto: eigen foto

Jos en Annie te Brake-Lansink vieren smaragden bruiloft

LICHTENVOORDE - Op woensdag 19 september waren Jos en Annie te Brake-Lansink precies 20.089 dagen getrouwd. Ze vierden die dag 55 gelukkige huwelijksjaren.

Jos, geboren in Lievelde en Annie, geboren in Lichtenvoorde, werden in 1959 buurjongen en buurmeisje. Nadat Cupido raak had geschoten ontmoetten ze elkaar regelmatig op het 'vrijerspaadje' dat tussen de weilanden van de Oude Winterswijkseweg en de Aaltenseweg in Lichtenvoorde liep.

Het huwelijk werd bekroond met twee dochters en een zoon en later twee kleinzonen. Na op diverse plekken in Lichtenvoorde te hebben bewoond, betrekken ze op latere leeftijd een appartement aan de rand van het centrum met een prachtig uitzicht op de schapen- en schaatsweide van het natuurpark Beekdal. Ze genieten van deze fijne plek, die ook dicht bij alle winkels, de café's en de KBO is. Jos, altijd optimistisch en Annie, altijd zorgzaam, zijn actief en "zo druk as een potjen met pier'n". Ze zijn begaan met de mensen om hun heen. bezoeken graag vrienden, familie en bekenden en houden ervan samen een stuk te fietsen of naar de bridgeclub te gaan. Jos gaat regelmatig biljarten. Hoewel de gezondheid van Jos de laatste maanden is verminderd, en Annie wat minder goed ter been is, gaan ze zo veel mogelijk naar buiten om te genieten van de zon en de natuur in het Achterhoekse landschap. Daarnaast zijn hun dagen goed gevuld met de mantelzorg voor hun zoon en het vrijwilligerswerk voor de biljart- en bridgeclub.