Rootsriders tijdens een optreden in het Vondelpark. Foto: PR
Rootsriders tijdens een optreden in het Vondelpark. Foto: PR

Rootsriders op Reurpop

RUURLO - Tijdens eerdere Reurpop-edities is door velen al kennis gemaakt met Rootsriders. Hierbij was één ding zeker: Reurpop, Reggae en Rootsriders is een gouden combinatie.

Vandaar dat de organisatoren alvast met trots bekend maken dat de geliefde Bob Marley tributeband 'Rootsriders' met hun nieuwe Legend 35 show op Reurpop komt optreden. De Nederlands/Caribische band treedt met de Tribute2BobMarley liveshows sinds 2006 in de voetsporen van hun muzikale held. Volgend jaar komt de band met de nieuwe en unieke show, genaamd: 'Legend35'. Dit is een eerbetoon aan het album dat na zijn dood werd uitgebracht en uitgroeide tot één van de bestverkochte albums allertijden. Zoals al eerder gemeld, start de kaartverkoop van Reurpop eerder dan ooit tevoren. Aanstaande donderdag, 4 oktober, start om 23:00 uur de kaartverkoop bij Zwembad de Meene.


Kaartverkoop Reurpop van start 'Nachtoele-actie'

RUURLO - Het duurt nog even tot Reurpop 2019, maar de kaartverkoop start al op korte termijn, namelijk op donderdag 4 oktober om 23:00 uur.

Via de befaamde 'Nachtoele-actie' kan iedereen kaarten bemachtigen. Tijdens deze nachtelijke voorverkoop die tot 01.00 uur duurt, kan men voor 12,50 euro (per festivaldag) vrijdag-, zaterdag- en zondagkaarten kopen. De locatie van de 'Nachtoele-actie' is dit jaar zwembad de Meene. Er zijn maximaal vier kaarten per dag per persoon te koop. Een persoon kan dus maximaal vier vrijdag-, vier zaterdag- en vier zondagkaarten scoren. Tijdens de 'Nachtoele-actie' is het tevens mogelijk om alvast munten te kopen. Een zakje van 24 munten is te koop voor vijftig euro. Na de 'Nachtoele-actie', vanaf 5 oktober om 01.00 uur begint direct de reguliere verkoop en gaan de digitale poorten open. Via de website kan iedereen dan voor twintig euro per stuk de dagkaarten bemachtigen. Op vrijdag en zaterdag is Reurpop toegankelijk vanaf 14 jaar. Op zondag hebben kinderen tot en met dertien jaar en mensen van 65 jaar of ouder gratis toegang tot Reurpop.


Tweede seizoen van Muziektheater maak je samen

WINTERSWIJK - Maandag 29 oktober gaat het tweede seizoen van 'Muziektheater maak je samen' van start. De lessen zijn steeds op maandag van 19.00 tot 21.00 uur bij Boogie Woogie cultuurcentrum aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. Aanmelden kan tot en met 18 oktober via mail, perron8@delichtenvoorde.nl of tel. 0544 371 130.

Dit kunstproject is een initiatief van Boogie Woogie cultuurcentrum in samenwerking met zorgaanbieders Estinea en De Lichtenvoorde, de Hamalandschool Lichtenvoorde, VSO-school het Bariet in Lichtenvoorde en het Graafschapcollege. Door middel van activiteiten als muziek, dans, toneelspelen en schilderen wordt toegewerkt naar de uitvoering van een prachtig muziektheaterstuk voor publiek. Aan het project doen bewoners van de zorginstellingen mee maar ook mensen die begeleid zelfstandig wonen of dagbestedingsactiviteiten bezoeken en leerlingen van het Bariet, Voortgezet Speciaal Onderwijs. Iedereen krijgt de kans op plezierige wijze zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Gratis open les op maandag 8 oktober

Dit alles onder begeleiding van professionele kunstdocenten. Daarnaast spelen ook lokale amateurkunstenaars een rol.

Men is nog op zoek naar nieuwe deelnemers. Op maandag 8 oktober, 19.00 – 21.00 uur, is er een gratis open les bij Boogie Woogie cultuurcentrum in Winterswijk. Wie dan komt, kan kennismaken met muziektheater en de nieuwe theaterdocent. Het project staat open voor iedereen vanaf 14 jaar of ouder. Wel even laten weten dat je komt: perron8@delichtenvoorde.nl of 0544 371 130.

Het uitvoeren van het Muziektheaterproject zou niet mogelijk zijn zonder de financiële ondersteuning van de gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre, NSGK, Prins Bernard Cultuurfonds, SPZ, Stichting Boschuysen, Het Fonds verstandelijk gehandicapten en Kanjers voor Kanjers.