Plantenruilbeurs

LICHTENVOORDE - Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk houdt op zaterdag 6 oktober een plantenruilbeurs, bij buurthuis De Schoppe aan de Johannes Vermeerstraat 50 in Lichtenvoorde. De beurs is van 10.00 tot 11.00 uur.

Het idee achter deze activiteit is heel eenvoudig; elke tuinliefhebber heeft regelmatig planten over, en buren, familie en kennissen hebben niet altijd belangstelling en weggooien vindt iedereen jammer. Daarom worden deze tuinliefhebbers uitgenodigd om naar de vaste-plantenruilbeurs te komen met hun overtollige planten. Behalve vaste planten kunnen er ook zaden, heesters en dergelijke geruild worden. Wanneer men niets te ruilen heeft is men ook van harte welkom, er is meestal aanbod genoeg.

De koffie staat klaar en is gratis.


Programmering ZSOM

LICHTENVOORDE - Uitzending 5 oktober om 15.00 uur in Antoniushove.

ZSOM Regiojournaal
Het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

Blaaskapel de Optimisten
Op 25 maart 2017 gaf de blaaskapel "de Optimisten" uit Breedenbroek een muzikaal concert in De Hofnar te Aalten. Vandaag het laatste deel

ZSOM Regiojournaal
Herhaling van het regionieuws.

Op bezoek bij
Na ruim 40 jaar als slager te hebben gewerkt in het westen van het land, zijn Dolf en Louise Bierhuizen in 2005 naar Borculo vertrokken om van de rust te genieten. Samen werden ze geïnspireerd om kunst te gaan maken en inmiddels staat de tuin er vol mee. Na een cursus bij de Gruitpoort in Doetinchem tien jaar geleden maken Dolf en Louise nu prachtige sculpturen van hout en steen.


Proeven van 'Vergeten Groenten'

LICHTENVOORDE - In het begrip 'Vergeten Groenten' zit een tegenstrijdigheid. Immers, ze zijn er kennelijk nog wel in de herinnering van mensen. En zolang een aantal mensen deze groenten nog steeds verbouwt en eet, zijn ze niet helemaal ' vergeten'.

Eigenlijk bedoelen we met ' vergeten' die soorten groenten, kruiden en fruit die ooit voor veel mensen in Nederland deel uitmaakten van hun dagelijkse voeding en daarmee een plekje in onze cultuur hadden maar in onbruik raakten; en wel zodanig dat vrijwel niemand meer weet hoe ze eruit zien en smaken. Bij 'vergeten groenten' kunnen we denken aan onder meer: snijbiet, schorseneren, diverse rapen, rammenas, pompoen, postelein enzovoort.

Monique Zonnebelt is met echtgenoot Marcel eigenaar van Speciaalzaak Groente & Fruit – gewoon vers- uit Warnsveld. Zij komt op uitnodiging van Groei & Bloei afdeling Oost Gelre/Winterswijk op dinsdag 9 oktober naar Lichtenvoorde om te vertellen over 'vergeten groenten'. Van diverse producten neemt zij gerechten en recepten mee zodat iedereen kan proeven. Op deze ongetwijfeld boeiende en smakelijke avond is iedereen van harte welkom. Leden vhebben op vertoon van de pas gratis toegang, niet-leden betalen 3 euro 50. Locatie: 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde. Aanvang 20.00 uur.