RKZVC deelt punten in fraaie wedstrijd

RKZVC 1 – RKVV DEM 1 : 3 – 3 (1 – 2)

ZIEUWENT - Alles wat een wedstrijd leuk maakt, zat erin. Een hoog spelniveau met snel spel en veel technische spelers, veel kansen, zes goals, nog een aantal ballen aan beide kanten op het houtwerk, prachtige reddingen door de keepers en spanning tot de laatste seconde. Het spel golfde op en neer en met twee ploegen die beide voor de winst gingen, was het 100% reclame voor het voetbal, waarbij de complimenten naar beide ploegen gaan.

Omdat het te ver gaat om alle (mogelijke) kansen te benoemen, een beperkte opsomming. DEM (uit Beverwijk) begon het eerste kwartier wat gemakkelijker maar de eerste kansen waren voor RKZVC. Een voorzet van Jens Schutten werd er door de Beverwijkse keeper netjes uitgehaald voordat de bal bij Sjors Storkhorst kwam. Na een 'schotje' van DEM bereikte Michiel Krabbenborg in de 16de minuut Sjors Storkhorst wel achter de Beverwijkse verdediging, maar de lob viel op het dak van het doel. De eerste goede kans voor DEM dreigde in de 22ste minuut, maar keeper Huib Jonkman was snel uit doel om het steekpassje te pakken. Na een mooie aanval in de 30ste minuut treuzelde Jens Schutten iets te lang, zodat diens schot nog geblokt kon worden. In de 32ste minuut was het eindelijk raak. Na een mooie aanval legde Waldo Rhebergen van rechts terug op Joey Belterman, die vervolgens verwoestend hard de 1-0 in de rechterbovenhoek binnen schoot. Direct daarna ging een Beverwijks schot amper een meter naast, waarna Sjors Storkhorst een minuut later Joey Belterman vrij speelde. Joey omspeelde de keeper, maar zijn inzet vanuit een schuine hoek werd nog net voor de doellijn weggetrapt. Weer een minuut later kon Huib Jonkman een schot nog net tot corner verwerken. In de 36ste minuut werd een corner van Joey Belterman door Wouter Pillen hard ingekopt, maar via de keeper en de lat ging de bal over. De daarop volgende corner van Waldo Rhebergen werd door Toby Bokkers ingekopt en van de doellijn weggekopt. De volgende kans was weer voor DEM, maar vanuit een schuine hoek ging het schot ruim langs. In de 43ste en 45ste minuut scoorde DEM toch nog knap twee keer. Na een voorzet viel de bal voor de voeten van Cerilio Cijntje, iets aan de rechterkant. Hij kapte en schoot snoeihard in de linker bovenhoek voor de 1-1. Op slag van rust werd een voorzet niet goed weggewerkt, waarna Martijn Kuijs van veertien meter met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek de 1-2 ruststand aantekende.

De eerste 25 minuten na rust werd er iets behoudender gespeeld en waren er in vergelijking met de eerste helft wat minder kansen. Voetballend gezien speelde DEM wat gemakkelijker. Niettemin waren de eerste kansjes weer voor RKZVC. Een verraderlijk schot van Sjors Storkhorst schampte op de vuisten van de Beverwijkse keeper. Waldo Rhebergen bereikte in de 51ste minuut Mart Schutten op twintig meter van de goal. Diens schot onder de lat kon door DEM-keeper nog net overgetikt worden. In de 51ste minuut had Cerilio Cijntjes een mogelijke 'Vorentscheidung' op de voeten. Hij ging solo vanaf rechts weg en liep zo door het midden vrij de zestienmeter binnen. Vanaf de elfmeterstip schoot hij hard tegen de paal, waarna Huib Jonkman de terugspringende bal kon pakken. Een minuut later had het echter ook alweer gelijk kunnen staan, na een schot van Sjors Storkhorst dat geblokt werd. Na een Beverwijks schot in de 68ste minuut, dat Huib Jonkman goed pakte, kwam de gelijkmaker in dezelfde minuut. Sjors Storkhorst kwam van links naar binnen en schoot van 25 meter strak de 2-2 in de linkerbenedenhoek. Vijftien minuten lang was er een soort van 'vredesbestand', maar daarna barstte het geweld weer los. In de 86ste minuut werd een Beverwijkse voorzet van rechts door een Zieuwentse verdediger iets aangeraakt, waarna Anthony van Dongen knap binnen kopte in de linkerbovenhoek voor de 2-3. En weer toonde RKZVC veerkracht in de wetenschap dat DEM continu dreigend bleef in de aanval. Een schot van Jens Schutten ging voorlangs waarna in de 87ste minuut een erg mooi schot van DEM door Huib Jonkman over werd getikt. In de 88ste minuut kreeg RKZVC loon naar werken. Een vrije trap van Joey Belterman werd niet goed geraakt door Jens Schutten en kwam weer bij Joey. Zijn tweede voorzet werd vervolgens door Harm Bokkers binnen gekopt voor de 3-3. DEM bleef gaan voor de overwinning en een minuut later kopten ze weer op de lat (Huib Jonkman: "Ik liet 'm bewust gaan"). Hun laatste kans in de 93ste minuut werd enkele meters naastgeschoten.

Omdat koploper Hoogeveen won, betekent de uitslag voor de stand dat beide ploegen nu drie punten achterstand hebben, maar nog steeds op de gedeelde tweede plaats staan. Een plek waar beide promovendi na vijf wedstrijden waarschijnlijk mee kunnen leven.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 7 oktober, uit om 14.00 uur naar Hoogland. Er rijdt weer een supportersbus, informatie hierover komt op de website en op Twitter.

Schotman-loos KSV 4 recht de rug en wint van Keijenburgse Boys

VRAGENDER - KSV 4 speelde de tweede competitiewedstrijd. Die begon een kwartiertje later omdat de Keijenborgse gastheren hun shirts niet konden vinden.

Vanaf het begin zette de thuisploeg de gasten uit Vragender onder druk. Dat leidde al snel tot de openingsgoal. Een voorzet vanaf rechts werd onberispelijk in de winkelhaak geschoten door de Keijenborgse spits. KSV 4 leek hiermee wakker geschud en nam het initiatief. Na ruim tien minuten kreeg Tjerk Wolterink de bal aan de rechterkant. Hij dribbelde richting hoek zestien meter en haalde keihard uit. De bal belandde bovenin de korte hoek. KSV hield hierna het initiatief en kwam na ruim een half uur op voorsprong. Een afgeslagen aanval werd weggeschoten door Hugo. Door de laagstaande zon zag de keeper de bal niet aankomen en deze belandde vanaf een meter of veertig in het dak van het doel. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. KSV hield de controle en de gastheren leken hun energie de avond ervoor op de Baakse kermis verspeeld te hebben. Ruim tien minuten voor tijd gooiden de heren van het nieuwe trainerstrio Spexgoor/Lageschaar/Ikink de wedstrijd in het slot. Alhoewel, het was de nummer 12 van Keijenburgse Boys die met een sublieme lob zijn eigen keeper verschalkte. De juist gewisselde Joost Ottink sprong de doelpuntenmaker in de armen alsof ze zojuist het kampioenschap hadden behaald. Na de 1-3 kreeg Roy Tiggeloven nog de kans om in te vallen, maar hij weigerde helaas. Na zijn absentie van vorige week kreeg hij juist de kans van leider Bas om het tegendeel te bewijzen. Na ruim 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes geweest en blies voor het eindsignaal.

Hoofdtrainer Bas Lageschaar was euforisch. "Het is voor KSV 4 historisch dat zo vroeg in het seizoen de eerst driepunter behaald wordt", vertelde hij onder het genot van een biertje langs de lijn. Dit biertje werd mogelijk gemaakt door Roy Tiggeloven die zijn absentie van vorige week hiermee enigszins terugbetaalde.

Op zondag 14 oktober hervat KSV 4 de competitie in Aalten tegen het vierde elftal van het plaatselijke AD'69. Aanvang 9.30 uur.