Koor Zang en Vriendschap. Foto: PR
Koor Zang en Vriendschap. Foto: PR

Instuif met Zang en Vriendschap

LICHTENVOORDE - Zondag 7 oktober wordt de instuif opgeluisterd door het dameskoor Zang en Vriendschap uit Woold. Zij verzorgen een middagvullend programma in het Grand Café van Antoniushove. Aanvang 14.30 uur. Toegang vijf euro.

Het koor startte in 1992 toen een aantal dames voor de gelegenheid samen zongen tijdens de 200ste verjaardag van het School- en Volksfeest Woold. Een aantal van hen kreeg de smaak te pakken en zo ontstond het koor Zang en Vriendschap. In de loop der jaren zijn er niet alleen Wooldse vrouwen aangesloten maar traden ook leden uit Winterswijk, Aalten en Lichtenvoorde toe.

Ook leden uit Lichtenvoorde, Aalten en Winterswijk

De repetities vinden plaats op de woensdagavond in Verenigingsgebouw Juliana in Woold. Het repertoire dat wordt gezongen is breed: pop, filmmuziek, musicalliedjes, licht klassiek maar ook liedjes van deze tijd, zoals van Adèle, Marco Borsato, Nick en Simon en Guus Meeuwis. Het koor treedt door het jaar heen op; na de instuif volgen dit jaar nog een optreden in de Pelkwijk in Winterswijk en is er een gastoptreden tijdens het kerstconcert van de Wooldse Mansleukoor in het Woold. De dirigente en tevens pianist van Zang en Vriendschap is Annemarie Hilferink. (Zie ook de rubriek Keitjes)