Inzameling voor Voedselbank tijdens Oogstfeest-viering

LICHTENVOORDE - Zondag 7 oktober vindt om 11.00 uur in de H. Bonifatiuskerk de viering van het Oogstfeest plaats. Tijdens deze gelegenheid zamelt de Voedselbank weer voedsel in voor degenen die niet altijd voldoende middelen hebben om een goede maaltijd op tafel te zetten. Alles is welkom, mits het houdbaar is.

Nu de temperaturen zakken, de oogst van het land is en de dagen worden korter worden, is het tijd om de balans op te maken. Hoe was deze zomer? Velen zullen zeggen heerlijk, maar hen die van het weer afhankelijk zijn zullen zeggen, warm is goed maar iets meer water dat zou toch wel goed voor onze gewassen zijn geweest. Maar al is de oogst misschien wat minder door de droge zomer, tijdens de viering wil men de dank uitspreken voor alle goeds dat de bodem weer voortgebracht heeft. Iedereen is van harte welkom bij de viering. Aansluitend staat de koffie en thee klaar.


Hella's Verhalenhuis bij Johanneshof

LICHTENVOORDE - Hella van der Wijst, bekend van tv, komt op donderdag 11 oktober om 20.00 uur in de Johanneshof Lichtenvoorde met Hella's Verhalenhuis. Wie ben jij? Het is de mooiste vraag om te stellen en de moeilijkste om te beantwoorden. En toch is die vraag de leidraad tijdens deze bijzondere avond.

Op een leuke, interactieve wijze nodigt Hella van der Wijst de bezoeker uit om een stuk van diens levensverhaal te delen. Maar ze zal ook veel vertellen over haar eigen ontmoetingen, zoals ze die tien jaar lang had in onder andere KRO's De Wandeling. Vandaag de dag verzamelt Hella nog altijd verhalen als presentator van Geloof en een Hoop Liefde, Ik Mis Je en De Nieuwe Dag en als columnist bij Plus Magazine.

Verhalen maken de mens. Ieder mens heeft een verhaal te vertellen dat anderen kan inspireren, helpen, wijzer maken. Dit wordt dus geen avond waarin Hella alleen aan het woord is. Zij vindt het een uitdaging om deze avond samen met de bezoekers te maken tot een bijzondere, intieme avond om het later nog eens over te hebben. Hella nodigt wie wil uit om een voorwerp waar een bijzonder verhaal aan vast zit, mee te nemen naar de lezing.

De toegang deze avond is gratis, een vrije gift is welkom.

Facebook: hella.vanderwijst