Wederom drie punten voor Longa '30

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag heeft Longa '30 wederom drie punten behaald. In de thuiswedstrijd tegen BWO uit Hengelo werd er met 2-0 gewonnen. Door de overwinning staat de ploeg uit Lichtenvoorde momenteel gedeeld bovenaan in de eerste klasse.

Longa begon de wedstrijd sterk. In de eerste vijftien minuten was de thuisploeg de betere partij, maar tot grote kansen kwam het niet. Uit het niets was het initiatief vervolgens compleet weg. Er werd hotseknotsebegonia-voetbal gespeeld waarbij voortdurend de lange bal werd gezocht en veel balverlies werd geleden. Hierdoor ontstonden er over en weer mogelijkheden, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. Voor Longa kreeg Bram Wopereis een kopkans en schoot Freek Heinsbroek net over.

Na de rust begon Longa beter te voetballen en was het de betere partij. Dit resulteerde in grote kansen. Een voorzet van Freek Heinsbroek werd door Boet Kemperman midden op de keeper gekopt. Ook uit een rebound, na een geweldige stift van Heinsbroek op de lat, wist Kemperman het net niet te raken. BWO kwam ook dicht bij een doelpunt door de bal tegen de paal te koppen, maar uiteindelijk was het toch Kemperman die de 1-0 op het scorebord zette. Met een droge knal in de verre hoek schoot hij de Lichtenvoordenaren op een voorsprong. Door opportunistisch voetbal van BWO werden de ruimtes daarna steeds groter. Daar profiteerde invaller Lars Dijkstra van. Waar hij een paar minuten eerder de doelman op zijn pad vond, wist Dijkstra in de laatste minuut de voorsprong te vergroten naar 2-0. Hiermee was de eindstand beslist.

Net als een week eerder, tegen Rigtersbleek, was het veldspel niet altijd even goed. Desalniettemin staat Longa '30 momenteel gedeeld bovenaan met zes punten uit twee wedstrijden. Aankomende zondag staat de lastige uitwedstrijd, in Geesteren, tegen Stevo op het programma. Afgelopen jaar verloor Longa met 3-0 dus het kan de borst nat maken. Stevo behaalde tot dusver drie punten uit twee wedstrijden.