Discutabel doelpunt bezorgt Erix overwinning

Erix 1 – Sp. Rekken 1: 2-1 (0-0)

LIEVELDE - Na de seizoensouverture in en tegen Eibergen weet Erix tijdens haar eerste thuiswedstrijd in de 4e klasse B tegen Sp. Rekken de eerste overwinning te boeken.

Nadat de teamfoto voor het seizoen 2018-2019 was geschoten en de gezamenlijke lunch was genuttigd, ging het vizier richting de wedstrijd tegen de gasten uit Rekken. De inzet voor beide ploegen was het boeken van de eerste overwinning van het nog prille seizoen. Daar waar Erix vorige week een punt bijeen sprokkelde tegen FC Eibergen, verloor Sp. Rekken op eigen veld met 4-1 van TVO uit Beckum.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter B. Kaya, liet Erix direct zien de punten in Lievelde te willen houden. Direct vanaf het begin werd er druk gezet op de achterste linie van Sp. Rekken, wat resulteerde in een aantal schermutselingen voor het doel van de gastheren en een handjevol corners in het eerste kwartier. Eén van deze corners werd gevaarlijk voor het doel gebracht waarbij Twan Spekschoor in botsing raakte met een verdediger van Sp. Rekken. Het spel werd in eerste instantie vervolgd waarna de afgeslagen bal bij Rick ten Have belandde. Net op het moment dat hij de bal met een volley prachtig in de kruising plaatste, floot de scheidsrechter af voor een overtreding. Helaas nog geen voorsprong. Na 25 minuten nam de dadendrang van Erix wat af en kwam Sp. Rekken beter in haar spel. Kansen werden in het restant van de eerste helft schaars en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Erix moest in de eerste helft nog wel tweemaal noodgedwongen wisselen door een tweetal blessuregevallen. De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na de rust kwam Sp. Rekken veel beter uit de kleedkamer dan Erix. In de tweede helft bepaalden de gastheren uit Rekken het spelbeeld en zochten zij naar hartenlust de aanval. De Lieveldse verdedigende linie maakte in samenwerking met doelman Tim Klein Tank overuren, maar slaagde er nog wel in om de nul te houden. Erix richtte zich in de tweede helft met name op de counter en wist er enkele keren gevaarlijk uit te komen. Zo ook toen Rick ten Have in de 60ste minuut met een leep balletje Rowan Weenink wist te bereiken. Rowan, weer terug van een blessure, omspeelde de defensie van Sp. Rekken en verschalkte de doelman met een droge schuiver in de korte hoek. 1-0 voor Erix dus. Sp. Rekken raakte echter niet van slag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel een kleine tien minuten na de openingstreffer. Bij een corner werd één van de lange verdedigers van Sp. Rekken gevonden, die ongehinderd de 1-1 binnen kon koppen. Sp. Rekken voelde dat er meer te halen viel en ging op zoek naar de 1-2. De mannen van Erix mochten doelman Tim Klein Tank wel bedanken dat deze niet viel. Hij wist met enkele katachtige reflexen een achterstand te voorkomen. Erix stelde hier in eerste instantie niet veel tegenover. Totdat Rick ten Have in de 83ste minuut de bal kreeg aan de linkerkant van het veld. Hij omspeelde zijn tegenstander en zag de doelman van Sp. Rekken ietwat ver voor zijn goal staan. Rick twijfelde geen seconde en haalde van zo'n dertig meter uit. De bal kwam op de onderkant van de lat en stuiterde vervolgens terug het veld in. De scheidsrechter twijfelde even maar gaf na enkele seconden een doelpunt voor Erix. Volgens de spelers van Sp. Rekken had de bal de doellijn niet gepasseerd, maar de scheidsrechter kwam niet terug op zijn beslissing: 2-1 voor Erix. Na deze fortuinlijke 'goal' drong Sp. Rekken opnieuw aan, maar wist men doelman Tim Klein Tank niet meer te passeren. Eindstand: 2-1 voor Erix.

Zo staat Erix na twee wedstrijden op vier punten en kan men spreken van een prima competitiestart, ondanks de vele blessures die de ploeg van trainer Bjorn Zweerink teisteren. Aanstaande zondag, 7 oktober, speelt Erix uit tegen FC Aramea uit Enschede.